Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi 2013 yılının ikinci olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi.
Belediye Meclisi Salonunda yapılan toplantıda açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından daire müdürlüklerinden gelen evrakların görüşülmesine geçildi.
Tarsus'un kardeş şehri olan Almanya'nın Langen kentinden Tarsus Parkı'nın girişine yapılacak olan Kleopatra Kapısı için üç tuğla ustası gönderilmesi ve yine Tarsus'un kardeş kenti olan Tataristan'ın Aznakay kentinin Kazan'da gerçekleştirilecek olan Aznakay Günleri'ne bir heyetin katılması mecliste oy birliğiyle kabul edildi.
Ayrıca mecliste kahvehaneler ve internet kafelerin kontrol altında tutulabilmesi için iş yeri açma ve çalışma ruhsatlandırmalarında aynı güzergahlar üzerinde faaliyet gösteren kahvehaneler arasında 200 mt. mesafe bulunması, kahvehanelerin 60 m2. İnternet kafelerin 35 m2.'den küçük olmaması şartının aranmasına, mevcut ruhsatlı yerlerin haklarının saklı kalması ve şartlara uygun hale getirenlere ruhsat verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Dilek ve temenniler bölümünden söz alan Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, yapılacak hizmetler hakkında bilgi verdi. Kocamaz, "Bugüne kadar belediyemizin yapmış olduğu hizmetlerin ve projelerin yapımı son hızla devam etmektedir. Şu anda Tarsus Belediyesinin Atık su arıtma tesisinin bulunduğu alanın yanında mezbaha inşaatı devam ediyor. Hayvan pazarı ile ilgili proje tamamlandı arkadaşlarımız şu an ihale aşamasında. Tüp deposu ihalesi yapıldı inşaatına başlanıyor. Baraj Mevkiinde hayvanat bahçesi inşası hızla devam ediyor, orayı en geç Ağustos ayında tamamlarız. Şehir içerisindeki hayvanat bahçesini buraya taşıyacağız. Mevcut yeri de yeni bir proje ile Gençlik Merkezi haline getirmeyi düşünüyoruz. Bağlar ve Kırklarsırtı semt pazarı inşaatlarına başlandı. Hürriyet ve Hilal konutları devam ediyor. Bunun dışında cem evi ve kültür merkeziyle ilgili proje tamamlandı. Şuanda statik, elektrik, makine kısımları hesaplanıyor ve en kısa sürede ihalesine çıkacağız. Şelale bölgesinde düşündüğümüz müze Türk Dünyası Kültür Merkezi projesi hazırlanıyor. Bunun dışında eski itfaiye binası tamamlandı. Gençlik Bilim ve Spor Merkezi olarak en kısa sürede açılacak, şuan iç dekorasyonu yapılıyor, alet, edevat için çalışılıyor. Barajdaki Gençlik Merkezi projemizde şuan bungalov evler kısmı yapılıyor, onlarda tamamlandıktan sonra eksiklerini tamamlayıp Haziran ayına bitirmeyi planlıyoruz. Spor ve sağlık merkezi olarak bir proje çalışmamız var. Aydoğanlar camisinin ön tarafındaki arsada hamamından, saunasından, tutun fitness aletlerine kadar, spor alanlarına kadar bir yaşam merkezi halinde Tarsus halkına hizmet verecek bir çalışma proje çalışmaları devam ediyor. Merkezdeki belediye binamız kent oteli olarak restore ediliyor. Ayrıca Altaylılar mahallesindeki büyük yeşil alan çalışması devam ediyor. 38 dönümlük bir alanı bir cazibe merkezi, insanlarımızın hoşça vakit geçirebileceği bir mekan haline dönüştürmeyi planlıyoruz. İŞGEM'de daha önce ihale ettiğimiz yerler bitti en son ihale ettiğimiz ilave iş yerleri devam ediyor. Bunlar zannediyorum Yaz'a kadar tamamlanmış olacak" dedi.
(ERY-Y)

04.02.2013 16:11:14 TSI

Editör: Wan Haber