Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde bulunan konteyner kente alınmak için 10 gündür bekleyen yaklaşık 2 bin Suriyeli, tarlada yaşam mücadelesi veriyor.
Şanlıurfa'da Harran ile Akçakale arasında kurulan konteyner kente girebilmek için günlerdir çocuklarıyla birlikte bekleyen Suriyeliler, tarlada yaşam mücadelesi veriyor. AFAD tarafından geçtiğimiz günlerde Harran'da kurulan 10 bin kişilik konteyner kente 2 bin kişi alınmıştı. Sınırdan Türkiye'ye gelmeye devam eden Suriyeliler, burada konteyner kent olduğunu öğrenince bu kez Harran'a geldi. Ancak prosedür gereği henüz tam alımların yapılmadığı konteyner kente giremeyen 2 bin Suriyeli, tarlalarda barınmaya başladı. Suriyeliler, çevreden topladıkları odunlarla ısınmaya çalışıyor.
Bu arada, AFAD yetkilileri alımların Şubat ayında yapılacağını söylese de, Suriyeliler beklemekten vazgeçmiyor. Tarlada beklerken çay demleyen bir sığınmacı, "Suriye'den geldik. Günlerdir burada bizi içeriye alsınlar diye bekliyoruz" dedi. Çocuklarıyla konteyner kentin hemen girişinde bulunan tarlada bekleyen bir başka Suriyeli ise, "Günlerdir burada çoluk çocuk bekliyoruz. Paramız yok ne yapacağımızı bilemiyoruz. Zaten para pul da istemiyoruz. Bizi konteyner kente alsınlar yeter, başka bir şey istemiyoruz. Suriye'de evlerimizin olduğu yerlere bomba yağıyordu o nedenle buraya geldik. Bu soğukta çocuklarımızla bekliyoruz" diye konuştu.
10 gündür tarlalarda yatıp kalkan Suriyeli kadınlar ise bulaşıklarını yol kenarında yıkıyor, çamaşırlarını da tarlalarda buldukları yüksek alanlara seriyor.
Öte yandan, Harran konteyner kent girişinde olası bir durum için jandarma, polis ve güvenlikçiler nöbet tutuyor.
(RÇ-SO-Y)

29.01.2013 12:52:12 TSI

Editör: Wan Haber