Taksim'de süren yayalaştırma çalışmaları kapsamında Tarlabaşı Bulvarı üzerinden meydana çıkış, 20 gün süre ile kapatılacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Taksim Meydanı düzenleme çalışmaları' devam ediyor. Çalışmalara ilişkin belediyeden yapılan açıklamada, Taksim Meydanı'ndaki çalışmalar nedeniyle halen Tarlabaşı Bulvarı'ndan Taksim'e çıkışın, çiçekçilerin eski yeri önünden tek şeritli yoldan sağlandığı belirtildi. Yapılan açıklamaya göre, açık olan bu şerit üzerinde yapılacak imalat çalışmaları sebebiyle, Taksim Meydanı'na Tarlabaşı Bulvarı üzerinden çıkış, 25 Ocak 2013 Cuma gecesinden itibaren, 15 Şubat 2013 tarihine kadar 20 gün süre ile kapatılacak.
Taksim Meydanı'na gidecek olan sürücülerin Dolmabahçe-Gümüşsuyu veya Şişhane-Dolapdere Harbiye güzergahlarını kullanmaları gerekiyor. Yayaların ise Taksim Meydanı'na erişimlerinde herhangi bir değişiklik yok. Vatandaşların çalışmalardan en az seviyede etkilenmeleri için bu kesimdeki çalışmalar, okulların tatil olduğu 25 Ocak 2013 Cuma gecesi başlayacak ve 20 gün içinde tamamlanacak. Acil durumlarda Tarlabaşı'ndan Sıraselviler Caddesi üzerindeki hastaneye erişim için Zambak Sokak araç trafiğine açık olacak ve kullanılabilecek.
Otobüsler ve taksi dolmuşları ise şimdi olduğu gibi Tarlabaşı'ndan "U" dönüşü yaparak çalışmaya devam edecekler. 20 günün sonunda Taksim'e çıkış, proje imalatının bitimine kadar bu günkü gibi Tarlabaşı Bulvarı üzerinden tek şerit olarak verilecek. Taksim Meydanı'nda trafiğin yer altına alınması çalışmalarının ise Haziran ayına kadar tamamlanması hedefleniyor.
(ÇK-OK-Y)

23.01.2013 11:52:18 TSI

Editör: Wan Haber