Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı'nın 21 Nisan 2013 tarihinde Ankara'da yapılacağı açıklandı.
Konu ile ilgili olarak Bingöl İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü web sayfasında yer alan duyuruda, 2013 yılı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı'nın ilkinin 21 Nisan 2013 tarihinde Ankara'da Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi tarafından belirlenen yerlerde yapılacağı bildirildi. Duyuruda, sınava girecek adayların başvuru belgeleri ile birlikte 6 Mart 2013 tarihinde mesai bitimine kadar il müdürlüklerine, kamu merkez birimlerinde görevli kişilerin de birimleri aracılığıyla Uluslar arası Tarımsal Eğitim Merkezi'ne (UTEM) başvurabilecekleri belirtildi. Sınava girecek adayların listesinin sınavdan 15 gün önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı web sitesinde yayımlanacağı ifade edildi.
Sınav başvurusu için adayların; matbu kişi bilgi formu, nüfus cüzdan sureti, öğrenim durumunu gösteren belge, 4 adet vesikalık fotoğraf, en az 3 yıl süre ile kamuda, sivil toplum örgütlerinde veya özel sektörde tarımsal yayım veya danışmanlık hizmetlerinde çalıştıklarını gösterir belgeden oluşan evrakların asılları görülmek sureti ile Bakanlık merkez ve taşra birimleri tarafından onaylanması gerektiği hatırlatıldı.
Adayların, sınav başvurusu hakkında detaylı bilgi için il ve ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiği belirtildi.
(EY-MSA-Y)

14.02.2013 12:35:08 TSI

Editör: Wan Haber