Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi üyeleri, Tarımsal Öğrenimin 167. yıldönümü kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.
Cumhuriyet Alanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen üyeler, bir dakikalık saygı duruşunda durdular ve akabinde İstiklal Marşı okudular. Burada üyeler adına açıklamalarda bulunan Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkanı Tuğrul Kuzu, Türkiye'nin tarım ülkesi olduğunun tartışılmaz bir gerçek olduğunu ifade ederek, "Tarım, ülke ekonomimizin temel sektörüdür. Başta tekstil olmaz üzere birçok sanayi dalına ham madde sağlayan tarım sektörü beslenme ihtiyacımızın ötesinde istihdama da çok önemli katkılar sağlamaktadır" dedi.
Tarımın Türkiye için sosyal, ekonomik ve politik bakımdan da son derece önemli olduğunu belirten Kuzu, "Tarımın yalnızca köyde yaşayan nüfusunun bir sorunu ve ekonomiden pay alan bir sektörden ibaret olmadığı da kavranmalıdır. Dünya nüfusu hızla artarken işlenebilir arazinin sınırlı olması, verimlilikte üst sınırlara ulaşılması ve giderek artan yetersiz beslenme ve açlık sorunu tarımın gelecekte daha çok önem kazanacağını ortaya koymaktadır. İnsanoğlu gelecekte modern yaşamın gereği olan enerjinin yanı sıra yaşamını sürdürülebilmek için tarıma daha çok kaynak aktarmak zorunda kalacaktır" diye konuştu.
Üreticiye kırsalda tutabilmenin ve sosyal çalkantıların önüne geçmenin yolunun tarıma para kazandıran bir sektör haline getirmekten geçtiğini savunan Kuzu, "Üretenin, tüketenin, öğretenin ve yönetenin mutlu olduğu güçlü bir tarım sektörü Türkiye'nin geleceğe daha güçlü taşınmasının temel öğelerinden biridir" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından üyeler, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.
(KRY-Y)

10.01.2013 13:24:04 TSI

Editör: Wan Haber