Türkiye'de 1846 yılında İstanbul Aymana Çiftliğinde Ziraat Mektebi Aliyesi adı ile tarımsal eğitime başlanmasının 167. yılı etkinlikleri Seyrani kampüsünde düzenlendi.
Etkinlikler kapsamında düzenlenen kanferansta Hidayet Tutum Kongre ve kültür merkezinde konuşan ERÜ Seyrani Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Halil Kırnak, "Kayseri ve çevresinin tarımsal potansiyelinin yüksek olmasına karşın, Tarımsal faaliyetler yeterli düzeye çıkartılamamıştır. Kayseri'de ekim dikim yapılan tarım alanlarının yüzde 35'i nadasa bırakılmaktadır. Bu oldukça yüksek bir rakamdır. Modern tarım teknik ve teknolojilerinin uygulandığı bölgelerde nadas düşünülemez" dedi.
Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Kazım Duygulu Türkiye'de tarımın gelişmesinde Ziraat Mühendisine olan ihtiyacın arttığını belirtti.
Develi Belediye Başkanı ve Seyrani Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Recep Özkan ise, ilçede bir adet olan hayvansal işletme sayısının 20'ye meyve bahçesi oluşumunun 500 Bin fidana çıkmasında Seyrani Ziraat fakültesi akademik kadrosu ve öğrencilerinin katkılarına değindi.
Öğrencilerin verdiği müzik ziyafeti ile başlayan etkinlikler Seyrani Ziraat Fakültesi Akademik Kadrosuna yeni katılan ve akademik ilerleme gösteren öğretim üyelerinden Doç. Dr. Aydın Uzun,Doç. Dr. K. Uğurtan Yılmaz,Doç. Dr. Sinan Gerçek,Doç. Dr. Zeki Gökalp,Yrd. Doç. Dr. Sancar Bulut,Yrd. Doç. Dr. Murat Muştu,Yrd. Doç. Dr. Selçuk Emre Görkem,Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ulaş Çınar,Yrd. Doç. Dr. Cevdet Sağlam'a Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hasan Yetim tarafından Cübbe giydirme töreni ile sona erdi.
(AÖ-Y)

11.01.2013 13:34:41 TSI

Editör: Wan Haber