Tarımsal eğitimin 167. yılı kutlamaları çerçevesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi ve sivil toplum kuruluşları tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.
Tarımsal eğitimin 167. yılı kutlamaları çerçevesinde OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kuran, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi, Türkiye Ziraatçılar Derneği Samsun Temsilciliği ve Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Samsun Temsilciliği yönetimi ve üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açıklama yapan Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Turgut Erel, "Tarımsal eğitimin başlamasının 167. yılını kutlarken ne yazık ki Büyük Önder Atatürk'ün 'Milli Ekonominin Temeli Ziraattır' ana felsefesinden uzaklaştığı gözlemlenmektedir. Yapılan ve planlanan yasa değişiklikleri ile tarım alanları rant kapısına dönüştürülmek istenmektedir. Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi tarım alanındaki çalışmaların bilincinde, meslektaşlarımızın mesleki ve sosyal alanlarında destek sağlamayı amaçlanmaktadır" dedi.
Dünyada tarımsal gelişmelerin yaşandığını ancak Türkiye'de tarımın hak ettiği desteği almadığını söyleyen Türkiye Ziraatçılar Derneği Samsun İl Temsilcisi Muharrem Yüksel ise, "Yeterince desteklenmeyen tarım sektörü, tarımsal ürün girdi maliyetlerinin sürekli artmasıyla hızla yoksullaşmakta, tarımsal alanda faaliyette bulunanların ise farklı alanlarda iş bulmak amacıyla büyük şehirlere göç etmesi sosyal problemler oluşturmaktadır" diye konuştu.
(HAK-SLH-Y)

10.01.2013 11:42:25 TSI

Editör: Wan Haber