Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü köylerde yapılan eğitimlere ara vermeden devam ediyor. Çatalarmut köyünde yapılan eğitime ilgi hayli fazlaydı. Eğitim programına Erzincan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, İl Müdür Yardımcısı Naci Gün, Şube Müdürleri ve Teknik personeller katıldı. Eğitim programında ilk sözü Çatalarmut Köyü tarım danışmanı Ziraat Mühendisi Yağmur Dülgeroğlu aldı.
Sorumlu olduğu Çatalarmut Köyü hakkında genel bilgiler veren Dülgeroğlu, katılımın fazla olmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi ve bu tarz eğitimlerin isteğe bağlı olarak sıklaştırılabileceğini söyledi.
Meyveciliğin yoğun olarak yapıldığı Çatalarmut Köyünde eğitim konusu budama olarak belirlendi. Budama konusunda eğitimi de Erzincan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Ziraat Teknikeri Mustafa Mutu verdi. Budamanın teknikleri ve budamanın yapılacağı zamanın inceliklerinden bahseden Mutu, Çatalarmut Köyünün meyvecilik sektörü için elverişli olduğunu daha modern yöntemlerle üretimin ve kalitenin arttırılacağını, bunun için de İl Müdürlüğü olarak gerekli desteğin sağlanacağını belirtti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ yapılan sunumlardan sonra köylülerin sorunlarını dinledi. Bu tarz eğitimleri Erzincan geneli tüm köylerde uygulamak istediklerini söyleyen Karadağ, Çatalarmut köyünde üretime yönelik var olan potansiyeli arttırmak ve diğer illerle rekabet edecek seviyeye getirebilmek için mesai kayramı gözetmeksizin il müdürlüğü olarak yardıma hazır olduklarını söyledi. İl Müdürü Erdem Karadağ, Erzincan'da olduğu gibi Çatalarmut Köyü ve çevresinin de son derece verimli topraklara sahip olduğunu söyledi. Bölgede meyveciliğin geliştirilmesi çalıştıklarını vurgulayan Karadağ, yatırım yapmak isteyen, bahçe kurmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunu ve her türlü teknik desteğin sağlanacağını vurguladı.
(CM-AT-Y)

28.01.2013 16:41:57 TSI

Editör: Wan Haber