Şanlıurfa Harran Üniversitesi ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın ortaklaşa hazırladıkları "GAP bölgesinde tarımda çalışanların sağlığı araştırması yönlendirme ve çalışma grubu toplantısı", El-Ruha Otel'de yapıldı.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil'in açılış konuşmalarını yaptığı grup toplantısı, 1 yıllık bir çalışma sürecinin ilk toplantısı olma özelliğini taşıyor.
GAP bölgesindeki tarım verimliliğinin artırılması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi yoluyla kırsal bölgedeki gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal sanayilere yeterli girdi sağlanması, istihdam olanaklarının arttırılması, kırsal nüfusun dışa göç etme eğiliminin en aza indirilmesi, ihraç edilebilir ürünlerin üretilmesine katkıda bulunulması kapsamında yapılan toplantıda, ağırlıklı olarak çalışma sahası belirlenmesi, araştırma yöntemleri, saha çalışmasının organizasyonu üzerinde duruldu.
En riskli işler sınıfında yer alan tarımda çalışanların sağlığı ve güvenliğine yönelik eylem planlarının geliştirilmesini hedefleyen bu çalışmaya, çevre illerden (Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin, Kilis, Adıyaman, Siirt, Şırnak, Diyarbakır, Batman) halk sağlığı uzmanlarıyla, konu ile alakalı hekim ve uzmanlar katıldı.
(RÇ-SO-Y)

30.01.2013 14:56:29 TSI

Editör: Wan Haber