Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 9. başvuru çağrısı ile 236 milyon AVRO hibe verecek. TKDK Balıkesir İl Koordinatörü Mesut Filizciler, Türkiye genelinde verilecek dev hibenin önemli bir kısmını Balıkesir'e kazandıracaklarını söyledi.
Balıkesir TKDK binasında gazetecilerle bir araya gelen Mesut Filizciler, yeni çağrı programının detaylarını anlattı. Üreten Balıkesir'in hak ettiği desteği görmesi için çalıştıklarını ifade eden Filizciler, "Yeni çağrı programı ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 236 milyon euro destek verecek. Bu dev bütçenin önemli bir kısmını Balıkesir'e kazandıracağız. 15 Şubat'ta başlayacak başvurular 15 Mart'a kadar devam edecek. Kurumumuza olan ilgi sürekli olarak artıyor. Hedefimiz 50 projeye 50 milyon TL'yi aşkın destek sağlamak" dedi.
Balıkesir'in, Türkiye genelinde verilecek desteklerde ilk 10 il içerisinde yer alacağını tahmin ettiklerini anlatan Filizciler, desteklerin detaylarını paylaştı. Kırmızı et, beyaz et ve süt üreten işletmelere 77 milyon 456 bin TL, Et, süt, meyve ve sebzelerin paketlenmesine yönelik projelere 75 milyon 274 bin TL, arıcılık, geleneksel el sanatları, kırsal turizm ve kültür balıkçılığı için ise 83 milyon 752 bin TL destekleme yapılacağı bildirildi. Ayrıca, 'IPARD' kapsamında traktör ihtiyacı olan çiftçilere de destek verileceği belirtildi.
(BD-YU)

25.01.2013 15:45:43 TSI

Editör: Wan Haber