Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının bu yıl dördüncüsünün düzenlediği 'Tarım ve İnsan' konulu Ulusal Fotoğraf Yarışmasında dereceye giren fotoğraflar Türkiye'de ilk olarak Kayseri'de sergilendi.
Açılışta konuşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, "17 Şubata kadar sürecek sergimizi kıymetli hemşehrilerimiz bu sergiyi gezebilirler. Biz bu serginin gerçekten çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Malum şehirde yaşayan insanlar alış verişi yapıyorlar, istedikleri etin sütün markette üretildiğini zannediyorlar. Bu şekilde bir sergiyle topraktan geldiğini bilmelerini istedik. İnsanoğlu topraktan geldi toprağa gidecek. İnşallah bu sergide herkesin toprakla ilgili, tarımla ilgili birçok yeni olayı öğrenmesine vesile olacak diyorum. Sergimizin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Yarışmada, 717 tane fotoğraf severin 3 bin 127 eserinin değerlendirilmeye alındığı, 91 kişiye ait 159 eser sergilenmeye hak kazandı. Bu eserlerde 70 tanesi Türkiye'de ilk kez Kayseri'de sergilendi. Dereceye giren 19 eser sahibine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından toplam 15 bin TL ödül verildi. Kayseri Valisi Şerif Yılmaz ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan'ın açılışını yaptığı sergi, 17 Şubat Pazar akşamına kadar devam edecek.
Kayseri Forum Alış Veriş ve Yaşam Merkezinde Vali Şerif Yılmaz'ın hayırlı olmasını dileyerek yaptığı açılış, serginin gezilmesiyle son buldu.
(ŞK-AÖ-Y)

12.02.2013 15:56:58 TSI

Editör: Wan Haber