Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından yürütülen IPARD programı, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeline anlatıldı.
Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü IPARD temsilcileri ile TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi ve TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü uzmanları Aydın TKDK İl Koordinatörlüğü konferans salonunda düzenlenen "TKDK ve IPARD Programı" konulu bilgilendirme toplantısında bir araya geldi.
Toplantıda konuşan TKDK Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, TKDK Aydın İl Koordinatörlüğünün çalışmaları ve IPARD programı hakkında bilgiler verdi. Çiftçi, kurumun hedefleri, kurum tarafından sağlanacak destek alanları ve hibe oranlarına değindiği konuşmasında, Aydın'ın AB kırsal kalkınma fonlarından azami şekilde yararlanması için işbirliği içerisinde çalışacaklarını, ortak amacın Aydın'a hizmet olduğunu belirtti.
Daha sonra TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü uzmanları tarafından, Aydın'da uygulanacak tedbirler, başvuru süreci ve başvuru koşulları, prosedür değişiklikleri, proje hazırlama ve sunma konularında bilgiler verildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal da, TKDK'nın Aydın için çok büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Ne kadar çok proje sunulursa ve kazanılırsa Aydın'a katkısının o oranda yüksek olacağını vurgulayan Köksal, "Bilindiği gibi 5648 Sayılı kanun ile 2007 yılında kurulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun Aydın ilimizin de içinde bulunduğu II. Faz İl Koordinatörlükleri 15 Şubat 2012 tarihinde kurulmuştur. TKDK Başkanlığı ve AB Komisyonunca da uygun görüldüğü takdirde ŞubatMart 2013 içinde '9. Başvuru Çağrı İlanı' ile proje kabulüne başlanacaktır. Söz konusu çağrı ilanı öncesi ayrılan fonlardan azami ölçüde fayda sağlayabilmek ve potansiyel yatırımcılara ulaşabilmek amacıyla İl Merkezi ve İlçelerde tanıtım faaliyetleri planlanacaktır" dedi.
(MB-İK)

23.01.2013 11:23:09 TSI

Editör: Wan Haber