Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, köy muhtarlarıyla tarım ve hayvancılık konusundaki gelişmeleri ve salgın hastalıklarla mücadele yolarını konuştu.
Aydın'da görülen salgın hayvan hastalıkları, mücadele yöntemleri ve çeşitli tarımsal konular ile ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal başkanlığında Aydın merkeze bağlı köy muhtarları ile bilgi alışverişi toplantısı yapıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İncir toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya İl Müdürü Salih Köksal'ın yanı sıra İl Müdür Yardımcısı Hasan Ünal ve Şube Müdürleri de katıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih Köksal, toplantıda yaptığı konuşmada; salgın hayvan hastalıklarından korunmada aşılamanın çok önemli olduğunu söyledi. Köksal, bunun yanında dezenfeksiyon gibi koruyucu önlemlerin alınmasının da hastalıkların bulaşmasının önlenmesinde etkili bir yol olduğunu vurguladı.
Toplantıda ayrıca muhtarların talepleri doğrultusunda tarımsal desteklemeler, organik tarım, bitki hastalık ve zararlıları gibi konular ile köylerde karşılaşılan tarımsal sorunlar ayrıntılı olarak değerlendirildi.
(MB-İK)

11.02.2013 11:07:42 TSI

Editör: Wan Haber