Devlet destekli tarım sigortaları 2013 bilgilendirme toplantısı Samsun'un Terme ilçesinde yapıldı.
Terme İlçe Özel İdare Toplantı Salonu'nda; Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Terme Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Terme Ziraat Odası'nın işbirliği ve Tarsim Giresun Bölge Müdürlüğü'nün katılımı ile devlet destekli tarım sigortalarının 2013 yılı uygulamaları hakkında tanıtım-bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Tarsim Giresun Bölge Müdür Yardımcısı M.Halis Yamak'ın sunumunu yaptığı toplantıda özellikle Terme ilçesinde fındık üreticilerine; devlet destekli tarım sigortasının 2012 yılında tabii afetlerden dolayı meydana gelen hasarlardan mağdur oldukları, yeni yıl için sigorta yaptırmaları gerektiği, bölgedeki fındık üretimine karşılık sigorta kavramının gelişmesi için bilgilendirmenin önemli olduğu ve sigorta yaptıran üreticilerin yaşadığı sorunlar dile getirildi. Karşılıklı olarak soruların cevaplandırıldığı toplantıda, hasar gören üreticilerin hasardan hemen sonra ihbar etmeleri konusunda zamanlamaya dikkat çekildi.
M. Halis Yamak konuşmasında, özellikle son yıllarda küresel iklim değişiklikleri sonucu meydana gelen tabii afetlerin tarım alanlarında oluşturdukları hasarların dikkat çekici boyutlarda olması ile tarım sigortalarının vazgeçilmez olduğunu ve yakın geçmişte 2012 yılında bu olumsuz tecrübelerin yaşandığını belirtti.
Toplantı üreticiler, birlik başkanları, kooperatif başkanları ve muhtarların konu ile ilgili sorularına, Tarsim Bölge Müdür Yardımcısı Yamak tarafından verilen cevaplarla son buldu.
(SAM-SLH-Y)

11.02.2013 16:46:23 TSI

Editör: Wan Haber