Devlet Destekli Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM),Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu, 2013 yılı poliçe tanzimlerinin başladığını ifade ederek, tarım sigortasının değişen iklim şartları ve beklenmedik doğal afetler sebebiyle, artık bir ihtiyaç olduğunu belirtti ve üreticileri sigortalarını zamanında yaptırmaları konusunda uyardı.
2012 Yılında Devlet Destekli Tarım Sigortaları'nda tüm yurt genelinde olduğu gibi kendi bölgelerinde de son derece başarılı sonuçlar elde edildiğini belirten Yaşaroğlu, 2012 Yılında Giresun Bölge Müdürlüğü'ne bağlı illerde elde edilen üretim ve hasar verilerine değindi. Yaşaroğlu "Bölge Müdürlüğümüze, Amasya, Artvin, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat ve Trabzon illeri bağlıdır. 2012 yılında, bu illerde ve bu illere bağlı ilçelerde poliçe sayısı 60 bin adedi aşmış, sigortalı açık alanlar 450 bin dekara yaklaşmış, büyükbaş hayvan sayısı 34 bin adede, küçükbaş hayvan sayısı ise, 18 bin adede yakın seyretmiştir. Sigortalı kümes hayvanlarının adedi de 136 bin civarındadır. Geçtiğimiz yıl sigortalı üreticilerden toplanan prim 13 milyon TL iken, üreticiye ödenen tazminat miktarı 16 milyon TL'dir. Üreticilerimizin tarım sigortalarını her geçen yıl daha fazla benimsemesi,sistemin giderek büyüyerek, üreticiye çok daha iyi fırsatlar, ödeme koşulları ve geniş teminatlarla hizmet verebilecek düzeye ulaşması bizleri mutlu etmektedir. Aynı gelişimin, yoğun eğitim faaliyetleri ve tanıtım çalışmalarıyla 2013 Yılında da devam edeceğine inancımız tamdır" dedi.
Yaşaroğlu,ayrıca, ödeme esnasında, üreticiye çok çeşitli ödeme ve indirim kolaylıklarının sunulduğunu; dolu paketinde üreticinin ödeyeceği primin yarısının, don paketinde ise, primin üçte ikisinin devlet tarafından karşılandığını da sözlerine ekledi.
(AB-ÖS-Y)

15.01.2013 13:26:11 TSI

Editör: Wan Haber