Türk tarımına yön veren sektörler, "Türk Tarımında İşbirliği, Yenilik ve Gelişim" toplantısında işbirliği, yenilik ve gelişim için yapılması gerekenleri masaya yatıracak.
Günümüzün gittikçe zorlaşan koşullarında özellikle tarım alanında daha ekonomik ve yüksek katma değer sağlayan üretim uygulamalarına gereksinim duyuluyor. Tarım sektörünün tüm dünyada stratejik olarak algılanması sonucu, bu alanda özellikle örgütler ve devlet arasında sıkı işbirlikleri gözleniyor. Bu işbirliklerinin hedefi, tarımsal üretimin karlı hale getirilmesi, ürünlerin işlenmesi ve sonrasında da ihracat yolu ile sürekli bir değer zinciri oluşturulması. Bu yolla, gelişmiş ülkeler üretimde istikrar sağlayabilmekte, bunun yanı sıra dış pazarlarda da tarım ve tarıma dayalı sanayi ürünlerinde etkinlik kazanabiliyor.
Devlet, üretici birlikleri, tarımsal sanayiciler ve çiftçilerin birlikteliği sadece ticari değil, sosyal olarak da, ülkemiz tarımını güçlü ve verimli kılacak. Nüfusu 6 milyardan 9 milyara giden bir dünyanın beslenmesi için çok daha etkin ve verimli bir tarımsal üretim gerçekleştirilmeli gerektiğine işaret ediliyor.
Bu amaçlarla, Ege İhracatçı Birlikleri'nde, 26 Ocak 2013 Cumartesi günü "Türk Tarımında İşbirliği, Yenilik ve Gelişim" adında bir toplantı gerçekleştirilecek. Ege İhracatçı Birlikleri, Teta Teknik Tarım, Agropol ve Ege Biyoteknoloji'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan bu toplantıda, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Doç. Dr. Masum Burak, İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal ve ülkemiz hayvancılık sektörünün önde gelen uygulayıcısı Doç. Dr. Ömer Tömek ile üretici, sanayici ve ihracatçılarımızla bir araya gelecek. Saat 14:00'te başlayacak toplantıya sektörün tüm aktörleri ve konuya ilgi duyan herkes davet edildi.
(MB-İK)

24.01.2013 11:03:01 TSI

Editör: Wan Haber