Kastamonu'da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan gece çiftçi eğitim programları devam ediyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Programı çerçevesinde gerçekleştirilen İl Müdürlüğü ve çiftçi diyalogunu daha da artırmayı hedefleyen Çiftçi Bilgilendirme toplantılarının 12'inci durağı Merkez Kavak köyü oldu.
Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Turgay Şişman, Kırsal Kalkınma ve Destekleme Şube Müdürlüğü teknik elemanlarından Yılmaz Kenan, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü teknik elemanlarından Ziraat Mühendisi Uğur Bahçe, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarından Ziraat Mühendisi Bekir Eren, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü'ne bağlı teknik elemanları ve Mühendis İlknur Dimici'nin katıldı. Çiftçi bilgilendirme toplantısında ayrıca Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan gelen bir ekip de sunum gerçekleştirdi.
Bitkisel ve hayvansal üretimin arttırılması ve kalitenin yükseltilmesi, Bakanlığın çiftçilere sağlamış olduğu bitkisel ve hayvansal üretime ait vermiş olduğu desteklemelerden istifade etmenin usul ve esasları, kooperatifçiliğin önemi, Bakanlığın kooperatiflere yönelik uyguladığı tip projeler, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi, Tarımsal desteklemeler gibi çeşitli konularda açıklamalarda bulunuldu. Toplantı sonunda çiftlerden gelen tüm sorular ve sorunlar ilgili şube müdürlükleri tarafından cevaplandı.
Merkez Kavak köyünden yaklaşık 30 kişilik bir çiftçi grubunun katıldığı toplantıda, çiftler bu faaliyetten dolayı memnun olduklarını dile getirerek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkürlerini ilettiler.
(Vİ-ÖA)

07.02.2013 20:27:55 TSI

Editör: Wan Haber