13-15 Mart 2013 tarihleri arasında verilen eğitimin açılış konuşmasını yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, meyve alanlarında genellikle il dışından gelen ekiplerin budama yaptığını vurguladı. Yapılan budamaların tekniğine uygun yapılmamasından dolayı, il meyveciliğinde olumsuz sonuçların meydana geldiğini ifade eden Altuner, “Bu nedenle yapılacak eğitim çalışması, sonuçları itibarı ile önemlidir” dedi.


Konuşmaların ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personelleri Dr. Ruhan İlknur Gazioğlu Şensoy, Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Yur ve tekniker İlhan Aktaş tarafından, meyvecilikte budama ile ilgili bilgilendirme ve sunumlar yapıldı.


Sunumların ardından Bostaniçi, eski Tarım Meslek Lisesi arazisi, Edremit Köprüler köyü ve Alaköy'de, meyve ve bağ alanlarında standart, yarı bodur ve tam bodur meyve ağaçları ile üzüm bağlarında çeşit ve türler hakkında uygulamalı eğitimler verildi.


Teknik elemanlarının uygulamalı eğitime olan yoğun ilgilerinin, son yıllarda özellikle meyvecilik konusunda yatırımların arttığı Van için yararlı sonuçları olacağı belirtildi.

""

Editör: Wan Haber