Kayseri Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanlığı tarafından organize edilen ve Kayseri Şeker Fabrikası tarafından ev sahipliği yapılan, "1. Tarım Çalıştayı Hazırlık Toplantısı" Kayseri Şeker Fabrikası toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantı öncesi çalıştay üyeleri Kayseri Valisi Şerif Yılmaz'ı ziyaret ederek, çalıştay hakkında bilgiler verdi.
Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şubesi Başkanı Kazım Duygulu, Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş, İl Özel İdare Tarım Komisyonu Başkanı İbrahim Ülker ve Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. Ziraattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Benli, önceki gün Kayseri Valisi Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek, yapılması planlanan Tarım Çalıştayı hakkında bilgiler verdiler. Vali Şerif Yılmaz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sivil toplum kuruluşlarının Kayseri yararına yaptığı her türlü çalışmanın yanında olduklarını söyledi. Ziyaretin ardından Çalıştay üyeleri, Kayseri Şeker Fabrikası'nda bir hazırlık toplantısı gerçekleştirdiler. 2 bölüm halinde gerçekleştirilen ve Oturum Başkanlığı'nı Kayseri Şeker Fabrikası, Ziraattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Benli'nin yaptığı toplantıya; Kayseri'de faaliyet gösteren 12 ayrı kamu kurum ve sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Kazım Duygulu, adeta bir sanayi kenti olan Kayseri'de tarım paydaşlarını bir araya getirerek, şehirdeki tarım potansiyelini, sorunları ve çözüm önerilerini ortaya çıkartmak adına bir "Tarım Çalıştayı" tertip etmeyi planladıklarını belirterek, şunları söyledi:
"Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de Tarım, insan yaşamının temelini oluşturan, gıda maddeleri gereksinimlerini karşılama, tarıma dayalı sanayinin hammaddesini üretme, belirli kesime istihdam sağlanması ve dışa bağlılığın önlenmesi gibi nedenlerle stratejik önemi giderek artmakta ve Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ekonomik bir sektördür. 3 Organize Sanayi Bölgesi ile sanayi kenti görüntüsünde bulunan Kayseri'de tarım paydaşlarını bir araya getirerek, Kayseri tarımının potansiyeli, sorunları ve çözüm önerileri konulu bir Tarım Çalıştayı hazırlık toplantısı için bir araya gelmiş bulunmaktayız. İki bölümden oluşacak olan toplantımızın birinci bölümünde tanışma ile kurum ve kuruluşların tanıtımı, ikinci bölümde ise çalıştayın planlanması konuları görüşülecektir."
Toplantının ilk bölümünde söz alan, Ziraat Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Kazım Duygulu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Tarım Müdür Yardımcısı Erkan Alkan, İl Özel İdaresi Daire Başkanı Resul Duman, İl Genel Meclisi Üyesi ve İl Özel İdaresi Tarım Komisyonu Başkanı İbrahim Ülker, Kayseri Ziraat Odası İl Koordinasyon Kurulu Başkanı A. Kadir Güneş, Oran Kalkınma Ajansı Birim Başkanı Burçak Yücel, Oran Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa Palancıoğlu, Ziraat Bankası Tarımsal Şube Müdürü İbrahim Tayyar, DSİ 12. Bölge Planlama Şube Müdürü Ünal Yüceer, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doğan Işık, Kayseri Şeker Fabrikası Ziraattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Benli, Ticaret Borsası Başkan Vekili Mehmet iştahlı, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Aydın ve Kayseri Şeker Fabrikası Ziraat Müdürü Osman Canıtez, 1. Tarım Çalıştayı ile ilgili yapılan hazırlıkları, çalışmaları ve Çalıştay konularını konuştular.
(AÖ-Y)

11.02.2013 12:25:38 TSI

Editör: Wan Haber