Çocuklar için yazdığı popüler bilim kitaplarıyla tanınan yazar Tarık Uslu, Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evi öğrencileriyle bir araya geldi.
'Çocuk Okur Yazar Buluşmaları' kapsamında Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'ne konuk olan yazar, öğrencilere mesleği hakkında bilgi vererek, yazdığı 'Şu Acayip' adlı kitap serisini anlattı. Şu Acayip Uzay, Hücre ve Atom kitapları çocuklar tarafından ilgiyle okunan Tarık Uslu, kitaplarının diğer kitaplardan farkını şu sözlerle açıkladı:
"Ders kitapları çok sıkıcı; aslında öğrencilere ders kitaplarında anlatılan konular son derece ilgi çeken konular. Ben bunları eğlenceli bir dille anlatıyorum. Yazdığım kitaplarda tabiat kendi kendine oluşmuş gibi tabirler yok. Sonuçta ihtiyacımızı bilen bir yaratıcı var. Gökyüzünün veya yeryüzünün Hayat Bilgisi ve Fen Bilgisi kitaplarında yazmayan çok acayip gerçeklerini okuyucuyla buluşturuyorum. Bu kapsamda Acayip Şeyler dizisini yazmaya devam edeceğim."

"SÖZLÜK OKUYUN"
Tarık Uslu, söyleşide öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Yazar olmak isteyen çocuklara tavsiyelerde bulunan Uslu, "Kendinize büyük sözlükler alın, roman okur gibi sözlük okuyun. Çok eğleneceksiniz. Beğendiğiniz kelimelerin altını çizin, onları cümle içinde kullanın. Kelimeleriniz ne kadar çok ise o kadar fazla düşünürsünüz. Aksi takdirde düşünemezsiniz" diye konuştu.
Söyleşi sonunda Uslu, 'Şu Acayip Hücre', 'Şu Acayip Uzay', 'Şu Acayip Yeryüzü' kitaplarını imzalayarak çocuklara hediye etti.
(ÇK-OK-Y)

29.01.2013 12:43:29 TSI

Editör: Wan Haber