Samsunspor'un eski başkanlarından Hasbi Menteşoğlu'nun oğlu Tarık Menteşoğlu, şubat ayında yapılacak olan kongrede Samsunspor Başkanlığı'na aday olduğunu açıkladı. Menteşoğlu, başkan olduğu takdirde Ertuğrul Sağlam'ı getireceğini ileri sürdü.
Samsunspor'un alt yapısına önem vereceklerini belirten Tarık Menteşoğlu, "Ali Kemal Gedikli, Erhan Altın, Temel Keskindemir gibi insanları yönetimimde düşünüyorum. Teknik direktör olarak Ertuğrul Sağlam'ı getirip, Besim Durmuş'u da yanına yardımcı olarak getirmeyi düşünüyorum. Ertuğrul Sağlam Samsun'un çocuğu ve kendisiyle görüştüm, görüşmemiz de gayet ılımlı geçti" dedi.
Samsunspor'un bugünkü tablosunun hiç iç açıcı olmadığını ifade eden Menteşoğlu, "Göztepe'den Göztepe'ye bu iş olmaz. Bilindiği gibi Samsunspor 2012-2013 sezonunda oynamış olduğu 19 maçın 13'ünü beraberlik, 4'ünü yenilgi, 2'sini ise galibiyet ile noktalamıştır. Ligimizde 9 tane Göztepe daha olsa ancak ligde kalabiliriz. Ama her takım Göztepe değildir. Arkadaşlarımla birlikte Samsunspor'u daha iyi noktaya getireceğimiz inancındayız. Mevcut başkan da aday çıkması halinde çekileceğini beyan etmesi nedeniyle bugün birlikteyiz. Samsunspor'un bugün en büyük sorunu Samsunluluk ruhunu kaybetmiş olmasıdır. Gelenler de, kulüp için değil kendi çıkar guruplarının menfaatleri için kulübe talip olmuş ve yönetmişlerdir. Samsunspor'un durumu öyle bir hale getirilmiştir ki, kimse güvenip de Samsunspor'a destek olmamaktadır" diye konuştu.
Başkan olması halinde, temliği olanları kulübe davet edip görüşeceklerini belirten Menteşeoğlu, "Bunların temliklerinin ve alacaklarının kendilerine ait olmadığını deklare edeceğiz. Bu borçların Samsunspor'la ilgisinin olmadığını söyleyeceğiz. '40 milyon TL borç var' deniliyor. Bizim böyle bir borcumuz yok. Biz sadece futbolcuların, vergi borçlarının ve diğer borçlarını karşılayacağız" şeklinde konuştu.
(GKH-SLH-BÇ-S)

30.01.2013 15:24:46 TSI

Editör: Wan Haber