Kahramanmaraş Belediye Meclisinde alınan kararla, kaledeki "Maraş bize mezar olmadan düşmana Gülizar olamaz" sözünün kime ait olduğu araştırılacak.
Belediye Meclisi'nin Şubat ayı toplantısı Belediye Başkanı Mustafa Poyraz başkanlığında gerçekleştirildi. Açılış, yoklama ve eski tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda, gündemde bulunan maddeler görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda, Kahramanmaraş milli mücadelesi için önemli yer teşkil eden "Maraş bize mezar olmadan düşmana Gülizar olamaz" sözünün kime ait olduğu da ele alındı.
Konuya ilişkin yapılan teklifle, dizeleri söylediği öne sürülen Aşıklıoğlu Hüseyin isminin verilmesi önerilirken, konunun araştırılması ve bir sonraki meclis toplantısında gündeme alınması kararlaştırıldı.
Öte yandan toplantıda, İtfaiye Müdürlüğüne 5 adet kısa şase 6 teker arazöz alınması teklifi görüşülerek karara bağlandı. Hasancıklı Köyü 118 ada ve 196 parselde yapılacak yeni mezarlığa isim verilmesi teklifi de geri çekilerek araştırma yapılmasına karar verildi.
Hayrullah Mahallesi'ne yapılması planlanan Kültür Park Tesislerinin İller Bankası kaynakları ile yaptırılabilmesi ve itfaiye hizmet binasının İller Bankası kredisi ile yapılması için Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a yetki verilmesi teklifi kabul edildi. Bu arada Kurtuluş Mahallesi, Maraş (Belediye Çarşısı), Bakırcılar-Semerciler Çarşısı, Mazman-Kazzaz Çarşısı ve Saraçhane Çarşılarında yer alan işyerlerinde fonksiyonel değişikliğe gidilmemesi, değişikliğe gidilecek olunursa Belediye Meclisi'nin onayı alınması da görüşülerek karara bağlandı.
Gündem dışı maddelerin ve imar tadilatlarının görüşüldüğü meclis toplantısına ara verilerek, ikinci oturumun 11 Şubat Pazartesi günü yapılmasına karar verildi.
(YUT-Y)

06.02.2013 15:17:56 TSI

Editör: Wan Haber