Eski görünümü ile harabeyi andıran ve TMO ve TZDK Yemekhanesi'nin Sanat Merkezi'ne dönüştürüldüğünü belirten Başkan Toçoğlu, "Sakarya'nın belleğinde önemli yer teşkil eden iki binamızı aslına uygun restore edip Sanat Merkezi'ne dönüştürerek şehrimizin kültür ve tarihi mirasına sahip çıkıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Sakarya'nın geçmişine sahip çıkıyoruz. Tarihi olmayanın geleceği olmaz" dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Eski TMO Binası ve TZDK Yemekhanesi'nin Sanat Merkezlerine dönüştürme çalışmalarını yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu. Göreve geldikleri günden itibaren şehrin kültür ve tarihi merkezlerinde önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Zeki Toçoğlu, "Göreve geldiğimiz 3,5 yıldan beri şehrimizin kültür ve tarihi merkezlerinde önemli çalışmalara hayata geçiriyoruz. Şehrimizin en önemli simgelerinden biri olan Orhan Camii'nde meydan çalışmasını hayata geçirdik. Yine Tarihi Uzun Çarşı'nın içinde bulunan Ağa Camii'nin etrafında yeni bir çalışma başlattık" diye konuştu.
Başkan Toçoğlu, çalışmaları devam eden bu iki eseri 2013 yılı başlarında sanatseverlerin hizmetine sunacaklarını belirterek, "Terk edilmiş harabe görüntüsü ile içimizi kanatan TMO ve Tarihi TZDK Yemekhanesi'ni Sanat Merkezlerine dönüştürüyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin bu önemli merkezlerini kaderine terk etmiyor, şehir tarihine, şehir kültürüne sahip çıkıyoruz. Şehrin belleğinde önemli yer teşkil eden bu iki yapıyı temizledik, ayağa kaldırıyoruz. Bizim medeniyetimizde kalem, kültür, sanat, irfan her daim kılıcın önünde yer almıştır. Sakarya'da şehir aidiyetini güçlendirecek, Sakarya'nın ciddi manada gelişmiş bir şehir hüviyetine kavuşması noktasında bu iki eser önemli bir yer teşkil etmektedir" ifadelerini kullandı.
(RKO-RKO)

16.12.2012 16:35:52 TSI

Editör: Wan Haber