Manisa Halk Eğitim Merkezi ve Türk Kadınlar Konseyi'nin ortaklaşa hazırladığı "Tarihi Manisa Dokuma Bezleri" sergisi Manisa Belediyesi Kültür Sitesi'nde açıldı.
Manisa'nın tarihi dokuma bezlerinin tanıtıldığı sergiye Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Manisa İl Mili Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, Türk Kadınlar Konseyi Manisa Şube Başkanı Mübeccel Kafkaslı, ve Türk Kadınlar Konseyi üyeleri katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Türk Kadınlar Mübeccel Kafkaslı, "Burada sizlerle beraber olduğumdan dolayı çok mutluyum. Her sene olduğu gibi bu sergi Belediye Başkanlığı'nın verdiği destek ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Türk Kadınlar Konseyi ve Sındırgı Yağcıbedir Hanımları Kooperatifi tarafından hazırlandı. Çok güzel ürünlerimizden oluşan bu sergimizde hem alışveriş yapılacak hem de eğleneceksiniz. Herkese katılımlarından dolayı teşekkür ederim." dedi.
Bu sergi için çok çalıştıklarını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, "Bizler Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çalışma arkadaşlarımızla beraber Manisa'yı her yerde tanıtmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu kapsamda Manisa'ya ait değerlerinden biri olarak bu kursu düzenledik. Bu kursta Manisa'nın değerlerini tanıtımının yapılması planlanmıştır. Bu faaliyetle Manisa dokuma bezimiz yeniden üretilmeye başlatılmıştır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Halk Eğitim Merkezimiz kanalıyla Manisa'mızın değerlerinin tanıtılması faaliyetlerinin yanı sıra, 2012 yılında toplam 25 alanda 88 kurs, 760 kurs çeşidi açılmıştır. Bu kurslarda 15 bin 758 kursiyerimiz belge sahibi oldu. Bu vesileyle bayanlarımıza verdiğimiz belgelerle de iş bulma kolaylığı sağladık. Kurslarımız devam edecek. Bu sergide emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise "Bugün Halk Eğitim Merkezi ve Türk Kadınlar Konseyi'nin beraber hazırladıkları el emeği sergisini açıyoruz. Emeği geçen herkesi yapmış oldukları bu çalışmalardan dolayı tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. En azından artık hanımlarımızın evlerde oturmak değil, sosyal hayatta hem kendilerine gelir getirecek hem de kendilerine meslek edinme noktasında çalışıyorlar. Bu yapılan çalışmaları takdir etmemek elde değil. Bu açıdan emeği geçen tüm bayanlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.
(YB-ÖND-Y)

10.01.2013 17:59:47 TSI

Editör: Wan Haber