Üst üste 4 lig birden düşerek Bölgesel Amatör  Ligi'ne (BAL) gerileyen Diyarbakırspor'un yönetim, teknik heyet ve futbolcuları  dağıldı. 
 
Diyarbakırspor Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Emin Akyapı, sahip  çıkılmadığı için 45 yıllık kulübün kapanacağını söyledi. Tüm futbolcuların lisanslarını karşılıksız olarak verdiklerini ve  artık takımın ne teknik heyet ne de futbolcusunun olmadığını bildiren Akyapı, önce küme düşüleceğini daha sonra da kulübün kapanacağını ifade etti. 
 
Mehmet Emin Akyapı, Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden Yeni  Diyarbakırspor ile yönetim olarak birleşme kararı aldıklarını da belirterek,  şöyle dedi: 
 
"Kulüplerimizin yasal olarak birleşme imkanı olmadığı için mevcut  yönetimimiz ile Yeni Diyarbakırspor'un yönetimi birleşti ve ortak hareket etme  kararı aldı. Hata her iki kulübümüzün taraftarları da birleşti. Yeni  Diyarbakırspor'un tüm maçlarına giderek destek veriyorlar. Tüm futbolcularımızın  lisansları da karşılıksız olarak verildi. Şu an için takımın ne teknik heyeti ne  de futbolcusu var. Sadece tabelası olan bir kulübüz. Dolayısıyla maçlara çıkacak  bir ekibimiz olmadığı için Diyarbakırspor küme düşecek ve ilerleyen haftalarda  kendiliğinden kapanmış olacak. Futbolcularımızın barındığı kulüp binası da  Büyükşehir Belediyesi'ne geri verilecek. Belediye de Spor Toto 2. Lig'de mücadele  eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'a binayı teslim edecek." 
Editör: Wan Haber