Yatağan Belediyesi tarafından, kültür turizmine kazandırılmak üzere kamulaştırılan tarihi Hacı Ömerler Evi'nde restorasyon çalışmalarında sona gelindi ancak proje bununla da sınırlı kalmayacak.
Hacı Ömerler Evi'nin yanındaki sarnıç için de gerekli ihale önümüzdeki günlerde yapılacak, iki projeyi kapsayan toplam 10 Bin metrekare alan Yatağan'da kültür turizmine kazandırılacak. Yatağan Belediyesi tarafından 136 Bin TL bedelle geçtiğimiz yıllarda kamulaştırılan, Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından tescilli, tarihi Hacı Ömerler Evi üzerindeki restorasyon çalışmalarında sona gelindi.
En geç 22 Ocak 2013 tarihine kadar tamamlanması planlanan çalışmalar sonunda 1725 metrekare alan içerisinde yer alan tarihi Hacı Ömerler Evi'nde konferans salonu, kadınlar için el işi salonları ve çalışma atölyesi, kütüphane, misafirhane gibi imkânlar yer alacak ayrıca projenin tamamlanmasını takip eden 15 günlük sürede yapılması planlanan ihaleyle Hacı Ömerler Evi'nin işletmesi taliplerine devredilecek.
Bunun yanı sıra aynı bölgede kültür turizmini canlandırmak adına yapılan yatırımlar bununla da sınırlı kalmayacak. Tamamlandığında Atatürk Kültür Evi olarak hizmet verecek olan Hacı Ömerler Evi'nin hemen yanında yer alan sarnıcın yenileme ihalesinin de önümüzdeki günlerde yapılması planlanırken sarnıç ile beraber etrafındaki 2 Bin metrekarelik alanda da çevre düzenlemesi yapılacak.
Ayrıca yapılan çalışmalar sonunda iki projede birleştirerek toplam 10 Bin metrekarelik alanı kapsayan arazi Yatağan'da kültür turizminin merkezi haline getirilecek.
Yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldığımız Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, amaçlarının Yatağan'da kültür turizmini canlandırmak olduğunu belirtiyor.
Sarnıç projesi için de Muğla Valiliği Kültür Fonu'ndan 80 Bin TL ayrıldığına vurgu yapan Işık; "Hacı Ömerler Evi'nde yürütülen çalışmalarda sona gelindi. Hacı Ömerler Evi belediye meclisimizin aldığı kararla Atatürk Kültür Evi adıyla hizmet verecek. Bunun yanı sıra sarnıç projesini de en kısa sürede hayata geçireceğiz. İki proje tamamlandığında söz konusu alan kültür merkezi haline gelecek" şeklinde konuştu.
Ayrıca yine Yatağan sınırları içerisinde bulunan Ahi Ebubekir ve Ahi Sinan türbeleri için, Aydın İl Vakıflar Müdürlüğü ile görüşmeler yapıldığı, bu iki tarihi yapının da turizm amaçlı olarak değerlendirileceği öğrenildi.
(MK-MB-İK)

16.01.2013 12:27:02 TSI

Editör: Wan Haber