Diyarbakır Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, denetimlerde ele geçirilen son kullanma tarihi geçmiş yaklaşık yarım ton gıdayı imha etti.
Bağlar Belediye Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Bağlar ilçesinin çeşitli mahallelerinde bulunan market ve dükkanlarda yaptığı denetimlerde çok sayıda son kullanma tarihi geçmiş gıda ele geçirdi. Konservelerden una, limonatadan süt tozu, kahve çeşitleri ve zeytine kadar pek çok ürünün halkın sağlını tehdit ettiğini tespit eden ekipler, tutanak tuttu. Ürünler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi çöp arıtma tesislerinde imha edildi.
Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde görevli kimyager Veysi Çelebi, bu tür ürünlerin halk sağlığını tehdit ettiğini ve halkın sağlığıyla oynanmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Halktan duyarlılık belediklerini dile getiren Çelebi, "Bağlar ilçemiz sınırları dahilinde yapmış olduğumuz denetimler neticesinde yaklaşık yarım tona yakın tarihi geçmiş gıdayı imha ettik. Halkın sağlığını ön planda tutan belediyecilik anlayışımız gereği bu tür denetimleri sık sık yapıyoruz. Özellikle halkımızdan bu konuda biraz daha duyarlılık göstermesini bekliyoruz. En azından çocuklarını evde eğitmeleri gerekir. Tarihi geçmiş gıdaların alınmaması ve gıda alınırken de mutlaka son kullanma tarihine bakmaları lazım" dedi.
(ÜN-YRT-CC-Y)

06.02.2013 14:13:43 TSI

Editör: Wan Haber