Yalova Valiliği ve Çiftlikköy Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden turizme kazandırılacak tarihi Gacık Hamamı'nda çalışmalar başladı.
Yapılan ihale ve yer teslimi sonrasında ilk olarak yıkım çalışmaları başlatılan tarihi hamam aslına uygun olarak restore edilecek. Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, Gacık Köyü'ne giderek çalışmaları yerinde inceledi. Müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Dağ, çalışmaların kısa sürede bitirilmesini istedi. Daha sonra köy kahvehanesinde vatandaşlarla sohbet eden Başkan Dağ, çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi verdi.
Tarihi hamamın restore edilmesinin Çiftlikköy'e büyük değer katacağını dile getiren Başkan Dağ, "Uzun süren proje çalışmaları sonucunda ihalemizi yaptık ve müteahhide yer teslimini yaptık. Firmamız da kısa süre içinde çalışmalara başladı. 120 gün iş yapım süresi var. Dilerim bu tarihten önce firma restorasyonu bitirir. Tarihi hamamın restorasyonuna büyük önem veren Valimiz Esengül Civelek, eski valimiz Yusuf Erbay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy ve bürokrat arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Dağ, hamamın tamamlanmasıyla ilçeye önemli bir turizm tesisi kazandırılacağını da dile getirirken Türkiye'nin ilk kadın muhtarı Meliha Manço'nun heykelini de yapmak istediklerini dile getirdi.
(SÇ-MŞ)

24.01.2013 12:18:17 TSI

Editör: Wan Haber