Edirne'nin Keşan ve Meriç ilçelerinde eş zamanlı yapılan operasyonlarda, tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla 2'si kamu görevlisi olan 7 kişi gözaltına alındı.
Edirne İl Jandarma Alay Komutanlığı ve Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Keşan Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde tarihi eserlerin el değiştireceği yönündeki ihbar üzerine düzenledikleri operasyonda F.Ö.(45), S.Ö.(32), Y.M.(48) ve S.B.(28) isimli şahıslar suçüstü yakalandı. Şahıslara ait 2 otomobilde yapılan aramalarda 38,5 santimetre ebadında işlemeli bakır tepsi, 36 adet değişik ebatlarda sikke 22 altın taneli imame kolye ve 2 adet aslan figürlü küpe ele geçirildi.
Ekipler, daha sonra ise Keşan'da 3, Meriç'te ise 2 ayrı eve eş zamanlı baskın düzenledi. Baskınlarda olayla ilgisi bulunan A.Y.S. (23), F.Ö. (44) ve I.K. (39) yakalanarak, gözaltına alındı. S.B. ve A.Y.S.'nin Keşan'da kamu görevlisi oldukları öğrenildi. Gözaltına alınan 7 kişi, ifadeleri alınmak üzere Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürülürken, ele geçirilen tarihi eserler incelenmek üzere Edirne Müze Müdürlüğü'nden gelen yetkililere teslim edildi.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
(TB-YHY-Y)

15.02.2013 12:07:45 TSI

Editör: Wan Haber