Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cami İmam Hatibi Ahmet Hüsrev Koyuncu, Tarihi Hüsrev Paşa Camii’nde Cuma namazı, teravih vakti ve gün içinde çocukların hiç eksik olmadığını hatta yer yer çocukların avluda oyun oynadıklarını söyledi.

“TARİHİ CAMİMİZİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN SERBEST ALAN İLAN ETTİK”
İmam Koyuncu, “Diyanet İşleri Başkanımızın geçtiğimiz günlerde yaptığı uyarıların ardından bizler de buraya gelen çocuklarımıza buraları serbest bölge ilan ettik. Yani çocuklarımız tarihi camimiz içerisinde serbesttirler. Ağlayabilirler, oynayabilirler ne yaparlarsa yapsınlar burada serbesttirler, dışarıda avlusunda oynayabilirler. Cuma hutbesinde de yine ailelerimiz çocuklarını buraya getirebilirler, cemaatimizden hiç kimse çocuklarımıza karışmazlar hatta gelen çocuklarımızı elimizden geldiğince hediye veriyoruz. Bir çikolata dahi olsa buraya gelen çocuklarımızı boş göndermiyoruz” dedi.

“SABAH NAMAZI BULUŞMASINA GELEN ÇOCUKLARIMIZA HEDİYELER VERİYORUZ”
Koyuncu, "Ayrıca bizler cemaatimize çocuklara iyi davranması konusunda uyarılarda bulunuyorduk. Hatta biliyorsunuz daha önce camimizde gençleri sabah namazına teşvik etmek amacıyla pazar günleri Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından başlatılan 'Sabah Namazı Buluşması'na katılan 20 yaş altı gençlerimize ve çocuklarımızın isimlerini hat sanatıyla tabak ve ebru üzerine yazarak kendilerine hediye ettiğimiz uygulamayı başlatmıştık. Bu uygulamamız halen de devam etmektedir. Temennimiz tüm camilerimizde benzer uygulamaların bir an önce başlatılmasıdır. Müslim’de kaydedilen bir hadiste şöyle bir kıssa rivayet edilmektedir; Peygamber Efendimiz, (SAV) kızı Zeynep’ten olan torunu Ümâme kucağında olduğu halde namaz kılar, ayakta iken onu kucağında tutar, secdede onu yanı başına koyar, ayağa kalkarken tekrar kucağına alırdı” diye konuştu.

3-619.jpg

Editör: Wan Haber