Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) ile Kırklareli Belediyesi arasında "Tarihe Ayna Tutan Mimari" projesi imzalandı.
TRAKYAKA Uzman Personeli Hasan Özer, Berkay Habiboğlu ile Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan tarafından Tarihe Ayna Tutan Mimari projesi imzalandı.
Proje kapsamında Kırklareli Yayla Mahallesi'nde bulunan, tarihi ev tescilli bir ev restorasyon yapılarak Şehir Evi haline getirilecek.
Kırklareli Belediye Başkanı Çağlayan, proje kapsamında yapılan Şehir Evi'nde Kırklareli'de eski zamanlarda kullanılan masa, oturma grupları, el işlerinin sergileneceğini söyledi.
Kırklareli'de yüz yıl önce kullanılan eşyaların sergilendiği tarihi bir Şehir Evi yapmayı planladıklarını belirten Başkan Çağlayan,
"Proje kapsamında, eski zamanlarda kullanılan alet, eşya, masa, oturma gruplarının sergilendiği müze gibi bir Şehir Evi yapmak istiyoruz. Projemiz Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte yapılan bir proje. Proje kapsamında Kırklareli Yayla Mahallesi'nde bulunan tarihi tescilli bir evi restore ederek, Şehir Evi yapacağız.
Kırklareli Belediye Başkanlığı olarak, Kırklareli'ne tarihi bir evi işlevi olan bir hale getireceğiz. Kırklareli'de böyle bir eve ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Eski zamanların el işleri nasıldı, masaları nasıldı bunları sergileyerek kültürümüze sahip çıkacağız. Geç kalınmış bir olay ama daha da geç kalınmadan projemizi uygulayacağız" dedi.

30.01.2013 16:43:35 TSI

Editör: Wan Haber