Gebze Belediyesi'nin tarih sohbetlerine konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Mehmet Çelik, PKK sorununun temelinin batılı devletler tarafından hazırlanan bir tuzak olduğunu belirtti.
Gebze Belediyesi'nin tarih sohbetleri devam ediyor. Gebze Kent Meydanı Kültür Kompleksi içerisinde yer alan mavi salonda tarihi konulara ilgili Gebzelilerle geçtiğimiz hafta Cuma günü bir araya gelen Prof. Dr. Mehmet Çelik, "Yeni barış süreci-artık dursun bu kan" konulu seminer verdi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen tarih sohbetine; Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Gebze Belediyesi meclis üyeleri, başkan yardımcısı Ahmet Kisbet, başkan danışmanı Şakir Bitmez ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmasına, "Ülkemizde 30 yıldır dökülen kan var. Bu durum Türkiyemize ne yazık ki kan kaybettiriyor. Ülkemiz bu süreci hiç iyi yönetemedi. Doğru teşhis edemedi, çözüm üretilemedi" sözlerine başlayan Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Çelik, "Modern dünyada adam öldürülerek bu sorunun çözüleceğini sanılıyorsa iki tarafta yanılır. PKK'nın günahı bitmez. 30 yıl bu ülkede kan akıttılar" dedi.
Anadolu topraklarında kardeşlik temellerinin yüzyıllar öncesine dayandığını söyleyen Çelik, PKK sorununu temelinin batılı devletlerin hazırladığı bir tuzak olarak değerlendirdi ve devletin de konuya zamanında stratejik akılla yanaşmadığını belirtti. PKK'nın Türkiye'ye karşı kullanıldığını hatırlatan Çelik, PKK'nın devam etmesini başta batılı devletler olmak üzere komşu ülkelerin de istediğini dile getirdi. Konferansın sonunda başkan Köşker tarafından tarihçi Çelik'e çiçek takdim edildi.
(UU)

20.01.2013 14:50:54 TSI

Editör: Wan Haber