Gebzelilerle yeni bir tarih sohbetinde buluşan Prof. Dr. Mehmet Çelik, "1993 yılı Türkiye'nin rotasının değiştiği yıldır. Rahmetli Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve ekibinin gizli bir el tarafından tavsife edildiği bu dönem özetle 150 yıllık Türk tarihinin en karanlık yılı olmuştur" dedi.
Gebze Belediyesi tarafından düzenlenen tarih sohbetleri devam ediyor. Celal Bayar Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Mehmet Çelik, Gebze Kent Meydanı'nda bulunan nikah salonunda Gebzeli tarih meraklılarıyla bir araya geldi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen tarih sohbetine belediye başkan yardımcıları Ahmet Kisbet, Nilay Ayran, başkan danışmanı Şakir Bitmez, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Farklı üslubuyla dikkat çeken Prof. Dr. Mehmet Çelik, bu hafta 'Karanlık Yıl 1993Siyasi Cinayetler' konusunda değerlendirmelerde bulundu. Çelik, salonu dolduran Gebzelilere 1993 yılında yaşanan olayları anlattı.
"1839 yılından yani 170 seneden bu yana tarihte hiçbir yıl 1993 yılı kadar karanlık olmamıştır" diyen tarihçi Mehmet Çelik konuşmasının devamında şunları söyledi;
"2. Meşrutiyet döneminde de siyasi cinayetler işlendi. Hatta başbakanlık silahla basıldı başbakan öldürüldü. Cumhuriyet döneminde de kan dökülen büyük olaylar da cereyan etti. Kanlı askeri darbeler yapıldı. Bunların tamamı içerideki değişimle ilgili olaylardır. 1993 yılı Türkiye'nin rotasının değiştiği yıldır. Bu yılı anlamak için, dünyada aynı dönemde cereyan eden değişimlere de bakmak gerekir. 93 yılı, dünyanın dizaynının başladığı bir yıl oldu. Rahmetlik Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve ekibinin gizli bir el tarafından tavsife edildiği bu dönem özetle 150 yıllık Türk tarihinin en karanlık yılı olmuştur."
Tarih sohbeti, protokol üyeleriyle birlikte çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.
(UU)

22.12.2012 17:36:17 TSI

Editör: Wan Haber