Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu 03 Ocak'ta, TRT Kahire Temsilcisi Mehmet Akif Ersoy ise 09 Ocak'ta Marmara Belediyeler Birliği'nde seminer verecek.
Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen programlar kapsamında 3 Ocak 2013'te Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu'nun anlatımıyla "Osmanlı'da Eğitim Sistemi: Enderun ve Harem", 09 Ocak 2013'te de TRT Kahire Temsilcisi Mehmet Akif Ersoy'un katılımıyla "Gazeteci Gözüyle Arap Baharı ve Ortadoğu'yla İletişim" konuları işlenecek.
YAVUZ BAHADIROĞLU OSMANLI'YA IŞIK TUTACAK
03 Ocak'ta düzenlenecek etkinlikte, Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu tarafından "Osmanlı'da Eğitim Sistemi: Enderun ve Harem" ana başlığı altında "Padişahlar günlük hayatlarında neler yaparlardı?", "Kanuni Sultan Süleyman, haremden çıkmayan bir padişah mıydı?", "Osmanlı'da şehzade eğitimleri nasıldı?", "Harem'e personel nasıl alınırdı, eğitimleri nasıl verilirdi?", "Hürrem Sultan elinde zehir şişesiyle dolaşan biri miydi?" konuları anlatılacak.
GAZETECİ GÖZÜYLE ARAP BAHARI VE ORTADOĞU
09 Ocak'ta da, Kaddafi'nin öldürülmesinden kısa bir süre önce son röportajı gerçekleştirerek dikkat çeken TRT Kahire Temsilcisi Mehmet Akif Ersoy'un vereceği seminerde de "Arap Baharı nasıl başladı?", "Bilinmeyen yönleriyle süreç nasıl işledi? Her şey doğaçlama mı gelişti?", "Mısır ve Gazze'de son durum ne?", "Ortadoğu'da hangi iletişim metotları kullanılıyor?", "Kaddafi'yle son röportajı nerede, nasıl yaptı?", "Bölgedeki Yerel Yönetimlerin son durumu ne?", "Türkiye'deki belediyeler Ortadoğu'yla iletişimini nasıl kurmalı?" konuları masaya yatırılacak.
Marmara Belediyeler Birliği'nin Eminönü'nde bulunan merkez binasında düzenlenecek her iki program da 14:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
(ET-ÖK-Y)

31.12.2012 13:35:18 TSI

Editör: Wan Haber