Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya'da 1653 yılında inşa edilen ve bakımsızlık yüzünden harabeye dönen Hasanpaşa Hamamı'nın restorasyonuna başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilk günkü ihtişamı ile yeniden ayağa kaldırılacak tarihi hamamın sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılacağı bir mekan olarak hizmet vereceğini söyledi.
Eski zeytin halini yenilenen yüzüyle Mudanyalıların buluşma noktası haline getiren Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 4 yıldır üzerinde çalıştığı Hasanbey Mahallesi'ndeki 360 yıllık Hasanpaşa Hamamı'nın restorasyon çalışmalarını törenle başlattı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, seçimler sırasında Mudanya'ya geldiklerinde tarihi Hasanpaşa Hamamı'nı acilen el atılması gereken bir yer olarak gördüklerini kaydederek, "Ancak bu hizmetler kolay olmuyor. Burada çalışmalara ilk günden başladık. Özel mülkiyette olan bir yer. Sahiplerini bulmak, onlarla anlaşmak, kamulaştırmak, planları hazırlamak, onayların alınması, işin ihale edilmesi derken 4 yıl geride kaldı. Ancak şimdi hemen restorasyonu başlatıp, sonbahara yetiştirmek istiyoruz. Şirin ilçemiz Mudanya bu çalışmayla ayrıcalıklı bir tarihi esere kavuşmuş olacak" dedi.
Diğer ilçelerde olduğu gibi Mudanya'ya da altyapıdan ulaşıma, meydan düzenlemeden sosyal tesislere kadar her alanda önemli hizmetler kazandırdıklarının altını çizen Başkan Altepe, Mudanya'da değişimin Büyükşehir'le sağlandığını ifade etti. İtfaiye binası, kapalı yüzme havuzu, Güzelyalı meydanı, tren istasyonu sosyal tesisleri gibi eserlerin bu dönemde Mudanya ile buluştuğunu hatırlatan Başkan Altepe, hazırlıkları devam eden sahil düzenleme projesi, Mütareke binası restorasyonu gibi yatırımlarla Mudanya'nın çehresinin tamamen değişeceğini söyledi. İki hafta önce başlayan BUDO seferlerinin daha şimdiden Mudanya'ya ayrı bir hareket getirdiğini dile getiren Başkan Altepe, "İlk 10 günde 10 bin yolcuya ulaştık. Bugün sordum, 17 bin yolcu olmuş taşıdığımız. Bu rakam hafta sonuna kadar 25 bine ulaşır. Yaz aylarında günlük 4-5 bin yolcunun taşınmasını hedefliyoruz. Bu, her gün Bursa ve İstanbul'dan binlerce kişinin Mudanya'ya gelmesi ve ilçede ekonomik bir canlılık olması anlamına geliyor" diye konuştu.
Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk de genel merkezi hükümet, gerek Büyükşehir Belediyesi ve gerekse de ilçe belediyesi imkanlarıyla Mudanya'nın hizmette tarihi bir dönem yaşadığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla hayata geçirilen büyük yatırımlarla ilçede yaşam kalitesinin arttığını kaydeden Aktürk, katkıları nedeniyle Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti.
Mudanya Kaymakamı Adem Öztürk de, son yıllarda yapılan yatırımlarla Mudanya'nın turizm potansiyeli açısından önemli bir canlanma yaşadığını belirterek, "Bu yatırımlar devam ettiği sürece Mudanya, sadece Bursa'nın değil Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak" dedi.
Konuşmaların ardından eline çekiç ve murç alan Başkan Altepe, protokol mensuplarıyla birlikte restorasyon çalışmalarını başlattı.
(MŞ)

13.02.2013 14:56:48 TSI

Editör: Wan Haber