Balıkesir'de bir grup Balıkesirspor taraftarı başlatıkları bir kampanya ile fair play örneği sergiledi.
Balkesli 3 kafadar el ele verip köy okullarında Balıkesirspor Kütüphanesi oluşturup, okulları da kırmızı beyaz boyamak için harekete geçti. Taraftarların geliştirdiği sosyal sorumluluk projesi kısa sürede yoğun ilgi gördü. Hasan Memiş, Hilmi Barut ve Bülent Söğüt isimli Balıkesirspor taraftarları projelerini Milli Eğitim ile de paylaştı. Hasan Memiş ve Hilmi Barut İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner'i makamında ziyaret edip, projeleriyle ilgili bilgi verdi. Balıkesirspor taraftarlarını öncelikle bu düşüncelerinden dolayı kutlayan Sabri Caner, ihtiyaç sahibi olan ilçelerdeki köy okullarını tespit ettirip kendilerine bilgi vereceğini söyledi. Taraftarların, "Balkes Kütüphaneleri İçin Kitap Topluyoruz" isimli kampanyası Balıkesir kamuoyunda da ses getirdi. İstanbul'daki Balıkesirliler Derneği de üç taraftara okulların iç cepheleri için boya yardımında bulundu. Balkes taraftarlarının köy okullarına yardım kampanyasında ilk durak Dursunbey ilçesine bağlı Güğü Köyü İlkokulu oldu. Bu okulun acil ihtiyacı olarak gestetner MP 1500 fotokopi makinasının toneri ve 10-15 paket A4 kağıt. Ayrıca çeşitli kırtasiye malzemeleri. Taraftarlardan Hasan Memiş, "Nakit yardım kabul edilmeyecektir. Arzu edenler bunun yerine Kırtasiye malzemesi, kitap veya ihtiyaç sahibi belirlenecek kişilere kıyafet temini yapabilirler. Etkinlik Balıkesirspor taraftarları tarafından organize edilmektedir. Balıkesir Milli eğitim müdürlüğü tarafından desteklenmektedir. Balıkesir merkezdeki teslimat noktaları;
Atatürk Devlet Hastanesi Ortopedi polikliniği Hasan Memiş. Bahçelievler Civarı Mehmetçik ilköğretim karşısı Yapı Evi Irfan Duroğlu. Çarşı Civarı Toplama Noktası Gazi Bulvarında Pancar Kooperatifi Karşısı Asilsoy Mühendislik. Necatibey Eğitim Fakültesi (NEF) karşısı Neffis Garden cafe. Önümüzdeki günlerde teslimat adresleri artacak. Balıkesirsporumuzun iç saha maçlarında yer belirlenecektir. İstanbul Balıkesirliler Derneği, İlkerler A.Ş. adına Alaettin İlker ve Gümüş Boya etkinliğimiz çerçevesinde Milli Eğitimin bize önerdiği okulların boyanması için 2 ton boya gönderecekler. Kendilerine teşekkür ederiz. Şu ana kadar olan çalışmalara destek veren taraftarlarımıza teşekkür ederiz. Hiç bir siyasi partinin desteği olmadan, sadece taraftar organizasyonu olan bu çalışmaya desteğin her geçen gün dahada artacağına ve Balıkesirspor taraftarının, Balıkesir halkının neler yapabildiğini hep beraber göreceğiz. Etkinliğimiz suresince getireceğiniz her kitap, ihtiyacı olan okullara teslim edilecektir. Balıkesirsporun ic saha maçlarında tespit edeceğimiz noktaya getirmenizi rica ederiz.5 okulun boyanması ile ilgili üretici firmalar ile görüşmeler devam ediyor. Değirmenboğazına kurulacak okuma evinin de taraftarlarımızın desteği ile başarıyla sonuçlanacağını bildirmek isteriz" dedi.
Köy okullarına Balkes Kütüphanesi kampanyası kapsamında hedeflenen 5 köy okulunun dış cephe boyaları için de kırmızı ve beyaz boyaya ihtiyaç olduğu hatırlatıldı. Yardımsever vatandaşların okumadıkları kitapları bu kampa kapsamında okul kütüphanelerine bağışlamaları, diğer kırtasiye malzemesi yardımında bulunmaları, arzu edenlerin ise okullardaki öğrencilerin ihtiyaçlarına göre giyecek yardımı da ulaştırabilecekleri kaydedildi.
(YU)

08.02.2013 16:46:05 TSI

Editör: Wan Haber