TFF 3. Futbol Ligi 2. Grupta mücadele eden temsilcimiz B.B.Vanspor'un, 22. Hafta maçında Darıca Gençlerbirliğispor'a, geçen hafta ise evinde Anadolu Bağcılarspor'a mağlup olması ile birlikte, play-off yolunda büyük bir sıkıntı yaşanmaya başladı.

Sezona şampiyonluk parolası ile başlayan, ancak bir türlü istenen sonuçları alamayan ve ikinci devreye yeni umutlarla giren Kırmızı-siyahlı takım, deplasmanda Ankara Demirspor'la oynadığı maçta berabere kalarak evine puanla dönmüştü. Sonraki maçta evinde Kırıkhanspor'a puan kaptıran B.B.Vanspor, daha sonra Kayseri Erciyesspor maçında farklı galibiyetle taraftarını sevindirmişti.

Ardından evinde Yeşil Bursaspor'u zor da olsa 2-0 mağlup etmeyi başaran temsilcimiz, ardından deplasmanda lider Darıca Gençlerbirliğispor ile karşılaşmtı. Maçın 90 dakikasında gol gelmemiş ve Vanspor taraftarı bu maçtan bir puanla ayrılmayı düşünürken, 90+1. Dakikada serbest vuruştan yenilen golle Van'a puansız dönülmüştü.

Geçen hafta ise Van'da ilk yarısı 0-0 biten karşılaşmada B.B.Vanspor eline geçen fırsatları, Emrah Tacir, Ali Kuleli gibi oyuncularla değerlendirememiş, Tayfun Aydoğan'ın kafa vuruşunda top direkten dönmüştü. Maçın sonlarına doğru oyunun hakimiyetini kaybeden temsilcimiz yediği iki golle sahadan boynu bükük ayrılmış, taraftarlar ise 'Yönetim istifa' sloganları atmıştı.

Mağlubiyet bazı taraftarları da öfkelendirmiş, taraftarların kendi arasında kısa süreli gerginlikler yaşanmıştı.

4 Şubat Cumartesi saat 13.30'da kırmızı siyahlı takım deplasmanda Erokspor ile karşılaşacak. Taraftarlar bu maçtan mutlak galibiyet bekliyor. Pazartesi oynanan maçta, lider Darıca Gençlerbirliğispor deplasmanda Erokspor'u 2-0 yenmeyi başarmıştı.

Taraftarlar, bu maçı kazanmanın imkansız olmadığını belirterek, "Grubumuzda bazen sürpriz sonuçlar çıkabiliyor. Nitekim hiçbir spor camiası, B.B.Vanspor'un kendi evinde Anadolu Bağcılarspor'a mağlup olacağını tahmin etmiyordu. Ancak motivasyon kaybedilince, mağlubiyet de kaçınılmaz olabiliyor. B.B. Vanspor deplasmanda Erokspor'u mağlup ederse, bir sonraki hafta evinde A.24Erzincanspor'u da yenme ihtimali doğar. İnşallah deplasmandan galip ayrılır ve bu sezon hedefimiz olan play-off'lara kalır, ardından ise TFF 2. Lig'e merhaba deriz. Temsilcimizin bizim umutlarımızı yeşertmesini istiyoruz. Futbolcuların mutlaka daha fazla istekli oynamasını, daha çok terlemesini ve gayret göstermesini bekliyoruz. Bu maçı alırsak, puanımızı 35 yaparak, zirveye biraz daha yaklaşmış olacağız. Aksi takdirde küçük de olsa bir umudumuz var, o da tükenmiş olur. B.B.Vanspor'dan galibiyet bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan geçtiğimiz hafta Anadolu Bağcılarspor ile oynanan maçta taraftarların bazı oyuncuların gol kaçırmalarına ve beceriksiz durumlarına tepki gösterdiği görüldü.

Maç sonrası, B.B.Vanspor yöneticileri ve teknik heyetin moralsizliği de dikkatlerden kaçmadı.

Grupta Darıca Gençlerbirliği istikrarlı oyununu sürdürüyor ve 46 puanla liderliğini devam ettiriyor.

İkinci sırada bulunan Yeni Orduspor deplasmanda Kırıkhanspor'u mağlup ederek 42 puanla lideri takibini sürdürürken, Diyarbekirspor da evinde Pazarspor'u 4-2 yenerek 42 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

Grupta başarılı bir diğer takım olan A.24Erzincanspor deplasmandan puan çıkararak, 40 puanla dördüncü, Ankara Demirspor'da deplasmanda Tire 1922spor'u yenerek 38 puanla beşinci sırada yer almayı başardı.

Bu hafta birbirinden zorlu maçlarda, takımlar kazanmayı umarken, Lider Darıca Gençlerbirliğispor, evinde Gölcükspor'u mağlup ederek liderliğini sürdürme peşinde.

İkinci sıradaki Yeni Orduspor evinde Yeşil Bursa’yı konuk ederken, üçüncü sıradaki Diyarbekirspor ise deplasmanda Ankara Demirspor’la karşılaşacak.(Bölge Gazetesi)

Editör: Wan Haber