Bursaspor'un yetenekli sol kanat oyuncusu Ferhat Kiraz, taraftarların desteği ile sahada çok daha farklı oynadıklarını söyledi.
Yeşil-beyazlı ekibin genç kanat oyuncusu Ferhat Kiraz, Bursaspor Dergisi'ne açıklamalarda bulundu. İki maç üst üste kazandıklarında ligin zirvesine yaklaşabileceklerini belirten Ferhat, "Bunu Bursaspor her zaman yapabilecek bir kadroya sahip. Kesinlikle ikinci yarıda daha fazla maç kazanıp, daha üst sıralarda olacağımıza yürekten inanıyorum. Bursaspor taraftarı takımına sahip çıkıyor. Bu sezon taraftarlarımız maçlara çok fazla ilgi göstermediler. Stadyumu doldurduklarında ne kadar güzel bir atmosfer oluşturduklarını gördük. İkinci yarıda taraftarlarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Onların desteği ile sahada çok daha farklı oynuyoruz" dedi.
"BİR TÜRLÜ SONUCA GİDEMEDİK"
Ligin ilk yarısında en kötü oynadıkları maçın Akhisar Belediyespor maçı olduğunu belirten Ferhat, "En iyi maçlarımızı ise Beşiktaş, Fenerbahçe, Orduspor ve Mersin İsman Yurdu'nu söyleyebilirim. Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarında takım olarak inanılmaz bir oyun sergilememize rağmen kazanamamıştık. Orduspor maçında 35'e yakın kaleye şut çekmiştik. Geriye dönük baktığımızda çok kötü oynadık diyebileceğimiz fazla maç yok ama bir türlü sonuca gidemedik. İkinci yarıda bunu lehimize çevirdiğimizde işler çok farklı olacaktır" şeklinde konuştu.
"YEDİĞİMİZ GOLLERİN ÇOĞU KONTRA ATAKTAN GELDİ"
Bursa'da rakip takımlar çok mu kapanıyorlar? sorusunu değerlendiren Ferhat, "Bursa'da oynadığımız maçlara baktığımızda Orduspor, Mersin İdman Yurdu, Gençlerbirliği, Antalyaspor maçlarında rakipler sürekli kapalı defans sistemi ile oynadılar. Bizim baskı kuracağımızı bildikleri için kontra ataklar ile tehlike oluşturmaya çalıştılar. Yediğimiz gollerin çoğu da kontra ataktan geldi" şeklinde konuştu.
Asist yapmayı daha çok sevdiğini ifade eden genç oyuncu, "Benim asıl görevim gol attırmak. Güzel bir orta açıp veya kanattan topu taşıyıp forvete boş kaleye topu göndermesini sağlamak daha güzel diye düşünüyorum" dedi.
"ÖZELEŞTİRİ YAPMADAN DAHA İLERİYE GİTMEK ZOR"
Futbolculuğun hakkında özeleştiri yapıyor musun? şeklindeki soruyu değerlendiren yetenekli oyuncu, "Sürekli yapıyorum. Kendimle konuşan bir insanım. Bu özeleştiriyi yapamadan bir adım daha ileriye gitmek zor diye düşünüyorum. Daha fazla topu saklamak konusunda çalışmalıyım. Sürekli sırtı dönük oynadığım için kaleye yüzümü daha çabuk dönmeyi ve rakibin beni döndürmemek için yaptığı hamleler karşısında dirençli olmak için çalışıyorum. Uzaktan şut atmıyorum. Bu konuda antrenmanlarda çalışıyorum" diye konuştu.
(MA-İHS

31.01.2013 14:17:41 TSI

Editör: Wan Haber