Çorum Tapu İl Müdürü Nurettin Buyruk, Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TSO) ziyaret etti.
Ziyarette İl Müdürü Buyruk, tapu işlemlerinde zaman kaybırını ortadan kaldıracak, harç işlemlerinde Tapu İl Müdürlüğü ile banka şubeleri arasında gidiş-geliş yapılmasını önleyecek ve kağıt israfının önüne geçecek, 'e-tahakkuk ve tahsilat' sistemi hakkında TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal'a bilgi verdi.
Tapu İl Müdürlüğü'nün 'e-tahakkuk ve tahsilat sistemi' adlı yeni bir sistem geliştirdiğini dile getiren Buyruk, "Kurum, geliştirdiği bu sistem ile birlikte Ziraat Bankası ile bir anlaşma yaptı. Şimdi vatandaşlar, tapu işlemi için kuruma gelip işlemlerini başlatıyorlar. Bir süre sonra işlem, harç tahsilatı aşamasına geldiğinde Tapu Müdürlüğü, kişinin cep telefonuna SMS ile bir numara gönderiyor. Kişi bu numara ile Ziraat Bankası'ndan yada ATM'lerinden harcını yatırabiliyor. Harç yatırıldığında Tapu Müdürlüğü'nün e-tahakkuk ve tahsilat sisteminde görünüyor. Dolayısıyla kişi, Tapu Müdürlüğü'ne her hangi bir dekont yada evrak getirmek durumunda kalmıyor. E-tahakkuk ve tahsilat sistemi ile vatandaşlar artık Tapu Müdürlüğü ile banka şubesi arasında vakit kaybetmiyor. Yeni sistemle ayrıca kağıt israfının önemli ölçüde önüne geçilmiş oldu" dedi.
Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ise, Tapu İl Müdürlüğü'nde önemli gelişmelerin yaşandığını, vatandaşların eskiye nazaran işlemlerini çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebildiklerini söyledi.
TSO üyelerinin Tapu İl Müdürlüğü'ndeki harç yatırma işleminin daha sistematik bir şekilde gerçekleştirilebilmesi talebini İl Müdürü Buyruk'a ilettiklerini belirten Başaranhıncal, "E-tahakkuk ve tahsilat sistemi ile Çorum Ticaret ve Sanayi Odamız üyeleri başta olmak üzere tüm vatandaşlarımız artık daha hızlı ve zahmetsiz bir şekilde hizmet alacaklar" diye konuşmuştur.
Başaranhıncal, TSO'nun talebine gösterdiği hassasiyet ve Çorum halkına kazandırdığı yeni hizmetten dolayı Buyruk'a teşekkür etti.
(MMY-BÖ)

29.01.2013 18:17:12 TSI

Editör: Wan Haber