Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, AK Parti hükümetinin sık sık gündeme getirip vaat ettiği 2023 yılı hedeflerini 1999 yılında ilk defa partisinin gündeme getirip planlamalarını yaparak dokümanlara taşıdığını söyledi.
MHP'li Tanrıkulu, "2023 hedeflerini benimseyen Başbakan Erdoğan her fırsatta milletimize 2023 yılı hedeflerini vaad ediyor. AKP, 2023 hedeflerini istismar ediyor" dedi.
"2023 hedefleri istismar ediliyor" iddiasını TBMM gündemine taşıyan MHP'li Tanrıkulu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın yanıtlaması istemiyle konuyla ilgili TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi verdi.
Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir Milletvekili sıfatıyla TBMM'ye verdiği önergeye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: "1999 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'nin gündeme getirip, plânlamalarını yaparak dokümanlarına taşıdığı 2023 hedeflerini benimseyen Başbakan her fırsatta milletimize 2023 yılı hedeflerini vaad etmektedir. Yine yakın bir tarihte ekonomiden sorumlu hükümet üyelerinden Ali Babacan; '2023 hedeflerine ulaşmak için eğitim ve yargı alanındaki sorunların çözülmesi gerektiğini yoksa Türkiye'nin 2023 hedeflerinin hayal olmaktan öteye gidemeyeceğini' ifade etmiştir.Diğer yandan geçen Aralık ayında bir toplantıda şimdiki Ekonomi Bakanı ise, geçtiğimiz dönemde Bakanlık görevini de yürüttüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının görev alanı ile ilgili 'ülke sanayisinde bir zihniyet devrimine ihtiyaç olduğunu ve bu üretim yapısıyla 2023 hedeflerinin asla yakalanamayacağını' dile getirmiştir. Daha önce sanayi alanında Bakanlık görevi sırasında ülkemizin sanayi ve üretim yapısıyla ilgili dile getirdiği eksiklikleri yerine getirmeyenler, ciddî bir gecikmeden sonra şimdi bizler gibi düşünmeye başladı. Ama AKP'nin, Milliyetçi Hareket Partisi'nden taklit ederek 2011 yılı milletvekili genel seçimleri öncesinde milletimize vaad ettiği hedeflerin tutmayacağını söyleyenler bu vaadlerin hazırlık aşamasında kendilerinin de olduğunu çok çabuk unuttu. Bugün 2023 hedeflerini Başbakan tutturulacak derken, kabinenin iki üyesinin bu hedeflerin hayal olduğunu dile getirmesi bizim açımızdan enteresan, milletimiz açısından inandırıcılık sorunu arz etmektedir. Bu hedefler tutacak mıdır, tutmayacak mıdır? Milliyetçi Hareket Partisi açısından; AKP'nin 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi bu istikrarsız ve kalitesiz büyüme rakamları ile mümkün değildir."
Tanrıkulu, Türkiye'nin, rekabetçi ve sürdürülebilir bir büyüme sağlamasının yanında makroekonomik istikrarı zayıflatan sorunlarının önüne geçebilmesi için, sanayinin özgün teknolojisini üretmesi ve cari açığı azaltacak tedbirlerin de süratle devreye sokulması gerektiğini söyledi. Artık ekonomi ile ilgili çevrelerden sonra milletimize de inandırıcı gelmeyen AKP'nin taklit hedeflerinden vazgeçme zamanı olduğunu anlatan Tanrıkulu, "Çünkü bu hedeflerin makyajının döküldüğünü milletimiz görmüştür. Ülkemizin enerjisinin bu tip gerçek dışı vaadlerle tüketilmesine son verilmelidir" dedi.
(HE-ERG-HO-Y)

11.02.2013 14:16:47 TSI

Editör: Wan Haber