Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Van İl Başkanı Cemal Şen ve beraberindeki heyetle konteynır kentleri ziyaret etti.
İçlerinde seçilmiş belediye başkanları ve BDP parti yöneticilerinin de yargılandığı davayı takip etmek üzere Van'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, görülen davanın ilk yarı duruşmasını izledikten sonra, CHP Van İl Başkanı Cemal Şen'i de yanına alarak konteynır kentlerde incelemelerde bulundu. Burada yaşayanlarla sohbet ederek sorunlarını dinleyen Tanrıkulu, daha sonra Vizontele konteynır kenti gezdi. Burada yaptığı açıklamada, insanların zorlu kış koşulları altında yaşadıkları trajedinin anlaşılmaz olduğunu ifade ederek, "Toplu konutlarda birçok sorun yaşanıyor. Gezdiğimiz konteynır kentteki perişanlığı yerinde gördük. İnsanlar, çok zor koşullarda yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Esas itibariyle konteynırlarda yaşayanlar, deprem öncesi bir mülk sahibi olmayan ve depremden önce kirada oturanlardır. Hangi nedenle yapıldığını bilmediğimiz bir tebligatla, bütün konteynırlarda kalan insanları çıkartmak istiyorlar" dedi.
5 bin 50 konteynırda yaklaşık 25 bin yurttaşın kaldığını dile getiren Tanrıkulu, 25 bin nüfusun kışın ortasında, böyle bir baskıyla böyle bir zulümle karşı karşıya bırakılmalarının kabul edilecek bir tarafının olmadığını söyledi.
Kış ortasında insanların konteynırlarda çıkarılmalarının ölüm olacağını söyleyen Tanrıkulu, "Burada soğukta insanları çıkarırsanız ölüme mahkum edeceksiniz. Bu anlayışı kabul etmek mümkün değildir. Buradan Valiyi uyarıyorum. Vali, bu ortamı görsün, bu ortama uygun davransın ve insanlara kendi yetkilerini bir zulüm aracı olarak kullanmasın" dedi.
Van'ın sorunlarıyla ilgili meclise önerge verdiklerini belirten Tanrıkulu, konteynır kentte yaşayanların çıkarılmaması noktasında elinden geleni yapacaklarını söyledi.
CHP Heyetinin incelemeleri sırasında, konteynır kentte yaşayan vatandaşlar, yaşadıkları sıkıntıları heyet üyelerine aktardılar.
Naci Filiz adlı depremzede, "Bizi konteynırlardan çıkartmak istiyorlar. Bu kış nereye gidelim?" dedi.
Serpil Çetin adlı vatandaş da, hasta eşinin tedavisi için varını yoğunu sattığını belirterek, "Hasta eşimi Ankara'ya götürüp getirmekten elimizde avucumuzda olan her şeyimizi hastanelere verdik, burada bu konteyner kentte adeta öleme terk edildik, CHP'den bu konuda duyarlılık göstermesini bekliyoruz. Hırsızlıklarla, yolsuzluklarla uğraşsınlar. Bizim gibi garibanlarla uğraşmasınlar" şeklinde konuştu.
(ATL-Eİ-Y)

22.01.2013 19:48:13 TSI

Editör: Wan Haber