Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Yılmaz Tankut, "Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir seçimde hiçbir adaya mecbur ve mahkum değildir; bilakis kazanmak isteyen adaylar MHP'ye mecburdur" dedi.
MHP Seyhan eski İlçe Başkanı, Adana eski İl Başkanı, 2007-2011 yılları arasında 23. Dönem Adana Milletvekili olarak görev yapan, son olarak 10. Büyük Kurultay'da ise MYK Üyeliğine seçilen Yılmaz Tankut, Adana'da yerel seçim sürecinde hangi adaylarla çalışacaklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Tankut, "Öncelikle belirtmek isterim ki, adayların tespiti teşkilatlarımızın uhdesindedir. Bunu Sayın Genel Başkanımız da açıklamıştır. Elbette onay makamı genel merkezdir. Bu süreçte en iyi ön tespiti, 'Kiminle kazanacaksak onunla seçime gideceğiz' şeklindeki ifadesiyle Adana İl Başkanımız ortaya koymuştur. AKP'nin izlediği yıkım siyasetinden ötürü yerel seçimleri, Türkiye'nin belki de en son seçimi de olabilecek şeklinde değerlendirdiğimiz bir dönemde bu tespit çok yerinde bir tespittir. Çünkü; ekonomisi yabancıya teslim edilmiş, tarımda ithalatçı konuma getirilmiş, terör belasından bezdirilmiş, bölünme senaryoları yazılan, komşularından kiminle dost, kiminle düşman olacağını dahi ABD'nin belirlediği, yani uçurumdan yuvarlanmak üzere olan bir Türkiye gerçeğiyle karşı karşıyayız. Bu manada, Türk-İslam Ülküsünü şiar edinmiş, 75 milyon vatandaşımızın hepsini bir ve eşit olarak gören, üretimi önceliğine alan, kapsayıcı, kucaklayıcı ve yapıcı politikasıyla, başı dik onurlu bir dış siyaset anlayışıyla Türkiye'yi bu badireden kurtaracak yegane siyasi irade Milliyetçi Hareket Partisi'dir" dedi.
MHP'nin bugün her kesimin, hemen herkesin ilgi odağı olduğunu, hızla yükselen bir grafik çizdiğini ifade eden Tankut, şöyle devam etti:
"Bağımsız kuruluşların yaptığı anketlerde yükselen bir grafik çizen MHP'nin en rahat olduğu illerden biri de Adana'dır. Bu vesile ile ifade etmek gerekirse, yerel seçimlerde halkımıza hizmet etmek için pek çok insanın MHP'den aday olmak istemesi gayet doğaldır. Bazıları açıktan bazıları ise henüz ortaya çıkmayarak bu alanda çalışmaları olan çok sayıda aday adayı vardır. 'Ben olmazsam MHP kazanamaz' düşüncesinde olanlar da vardır. Ama gerçek şu ki, Milliyetçi Hareket Partisi hiçbir seçimde hiçbir adaya mecbur ve mahkum olmamıştır, olmayacaktır, bilakis kazanmak isteyen adaylar MHP'ye mecburdur. Türkiye'yi yeniden inşa edecek, barış ve huzurla tanıştıracak, bir hareketin, adaylara mahkum ve mecbur olması ancak abesle iştigal olarak değerlendirilir."
MHP teşkilatlarının, kiminle kazanacaksa onunla seçime girmeyi düşündüğünü söyleyen Tankut, "Yeter ki dokusu bize uysun. Teslimiyetçiliği reddeden, bin yıllık kardeşliğe gölge düşürmeyecek, halkın değerleriyle barışık, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin veciz ifadesiyle 'Önce ülkem, sonra partim, sonra ben' diyen, diyebilecek herkes, MHP'den aday adayı olabilir. Ve tabi ki kimin aday olacağına nihai kararı il ve ilçe teşkilatlarımız, ardından onama makamı olarak Genel Merkez karar verecektir" diye konuştu.
(ADN-Y)

27.12.2012 13:18:14 TSI

Editör: Wan Haber