Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nda bulunan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi 100 bininci ziyaretçisini ağırladı.
7 Haziran 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, 100 bininci ziyaretçisini çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. İzmir'den gelen Önder ailesi, önce Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park'ını gezdi. Önder ailesi, şehitliklerde dua ettikten sonra, en son teknoloji kullanılarak çeşitli tekniklerle savaşların canlandırıldığı Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'nde 16.20 seansına girdi. Bilet aldıklarında 100 bininci kişi olarak kayıtlara geçen aile sürprizle karşılaştı.
Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi Koordinatörü Müfit Ateş ve Müdürü Ayla Varlık Önder ailesine tesis ve Çanakkale savaşları hakkında bilgiler verdikten sonra, bu tesisi gezen 100 bininci kişi oldukları için artık isimlerinin unutulmayacağını söyleyip, Osmanlı arması verdi. Tesisin 11 odasını hayranlıkla gezen Murat ve Aysun Önder çifti, "Bu müstesna tesisin yapımında emeği geçenlere sonsuz teşekkür ederiz" dedi.
(GD-MŞ)

07.02.2013 14:58:50 TSI

Editör: Wan Haber