Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yemen Petrol ve Madencilik Bakanı Ahmed Abdullah Dares ile görüştü. Yıldız, her iki ülke arasında işbirliğinin güçlenmesi için adımlar atılacağını söyledi.
Bakan Taner Yıldız, 4. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı'nın yapıldığı Wow Otel'de, Yemen Petrol ve Madencilik Bakanı Ahmed Abdullah Dares ile bir araya geldi. Bakan Yıldız, Dares'in Türkiye'ye seyahati kapsamında iki ülke arasındaki iş ilişkilerinde adımlar atılacağını söyledi. Yıldız, "Kendileriyle petrol arama faaliyetlerinde, enerji tedarikinde, madencilikle alakalı hususlarda ve Yemen'in artan ve büyüyen elektrik ihtiyacıyla beraber, onların karşılanmasına dönük bir kısım işbirliklerini konuşacağız" dedi.
Taner Yıldız'a "kardeşim" diye hitap eden Yemen Petrol ve Madencilik Bakanı Ahmed Abdullah Dares ise, "Türkiye ve Yemen arasındaki tarihi ilişkilerimiz, sosyal ekonomik ve çok eskilere dayanan ilişkilerimiz. Türkiye'deki kardeşlerimizle ve Türkiye'de bu sektörlerde ilişkileri geliştirmek için değerli kardeşimle burada oturmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Umarım güzel neticelere ulaşırız. Türklerin Yemen'deki yatırımları ve işleri çok güzel bir şekilde devam etmektedir. İnşallah bu toplantıların neticesinde petrol ve madenlerde güzel bir anlaşmayla neticelendiririz" diye konuştu.
(HÇ-ÇK-OK-Y)

10.01.2013 17:50:42 TSI

Editör: Wan Haber