Ardahan'da, kış mevsiminde hava sıcaklığının eksi derecelerin altına düşmesiyle birlikte oto tamir ustaları, araç sahiplerine önemli uyarılarda bulundular.
Ardahan Sanayi esnaflarından İsmail Kahya, hava sıcaklığının eksi 30 derecelerin altına düşmesinden dolayı sanayide iş yoğunluğunun arttığını söyledi. Kahya, Ardahan'da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava sanayi esnafının işlerini artırdı. Şu sıralar sanayiye genelde sabah soğuktan çalışmayan araçlar gelmekte dedi.
Ardahan'da havanın soğumasıyla birlikte işlerinde yoğunluk yaşanmaya başladığını belirten Kahya, geceleri çok soğuk olduğundan araç sahiplerinin, mümkünse çalıştırabilirlerse gece saat 11.30 veya 12.00 gibi yarım saat bir saat araçlarını çalışır vaziyette bırakmaları gerektiğine dikkat çekerek şunları kaydetti;
''Kış dolayısıyla akşamları ve özellikle geceleri çok soğuk olmakta, Kışa girmeden araç sahipleri araçlarının antifriz ayarlamasını gözden geçirmeli, hava filtresi, bujileri, yağı, suyu, fren tertibatı kontrol edilmeli, dizel araçlarda enjektör ayarının mutlaka kontrol edilmesi gerekir. Vatandaşlarımız, kendi can ve mal güvenliği ve başkalarının can güvenliği için mutlaka bu uyarıları dikkate alsınlar.''
Kar yağışıyla birlikte don ve buzlanmadan dolayı meydana gelen maddi hasarlı trafik kazalarında da artış yaşandığını belirten Kaporta Ustası Şevket Solmaz ise kar yağışından dolayı maddi hasarlı trafik kazalarının çok fazla olduğunu söyledi. Solmaz, ''Bugünlerde maddi hasarlı trafik kazalarından dolayı işlerimizde bir hayli artış yaşıyoruz. Bizim sürücülerden isteğimiz, mecbur kalmadıkça karlı, buzlu havalarda trafiğe çıkmamaları ve sürat yapmamalarını kendi can ve mal güvenliği için istiyoruz'' dedi.
(OY-AT-Y)

31.01.2013 10:15:28 TSI

Editör: Wan Haber