Burdur'un Bucak ilçesinde, program çekimi sırasında yediği mantardan zehirlenen gazeteci Tayfun Talipoğlu ve ekibindeki Niyazi Manış, Osman Bacak ve Çağatay Esentur, Isparta Devlet Hastanesi Kardiyoloji Ünitesi'nde kontrol altında tutulmaya devam ediyor. Sağlık durumları iyi olan ekibin iki gün daha kontrol altında tutulacağı belirtildi. Bugün daha iyi olduğunu söyleyen Talipoğlu, "Midemizin yıkanmasından sonra dahi iyiyiz. Söylenenleri yiyoruz. Müşahade altında olmamız gerekiyormuş. Zehirlenme konusunda her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Mantar zehirlenmesi konu olunca üstüne gidildi. Bende bundan böyle bunun içinde olacağım. Çok ciddi bir konu. Birçok insanın çeşitli organlarında hasar bırakıyor. Ölümlere sebep olabiliyor. 'Ağabey bir şey olmaz biz hep yiyoruz ' gibi bir düşünce var. Bu arada bir de muayene olalım dedi. Kalp kapakçığının birinde ufak bir kaçak varmış onu da gördük. Biz gazeteciler hasta olmadan doktora gitmeyiz. Bu vesileyle bu da çıktı ortaya" diye konuştu.

TELEFON YAĞIYOR
Doktorunun bundan böyle her şeyi yememesi gerektiği tavsiyesinde bulunduğunu belirten Talipoğlu, şunları söyledi: "Bu sefer ki büyük tedbirsizlikti. Çok da lezzetliydi. Örneğin kültür mantarında bile olabiliyormuş. Merdiven altı üretilen mantarlarda görülebiliyormuş. Telefonlar hiçbiri susmuyor. Siyasiler, meslektaşlarım arıyor. Herkese teşekkür ediyorum, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış aradı CHP yönetiminden arkadaşlar aradı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Bey aramış ben yetişemedim.Sağlık Bakanlığı'ndan aramışlar. Telefonlara yetişemiyorum. Demek Anadolu'da bir iz bırakmışız. Yine de yaptığımız işin doğru olduğuna inanıyorum. Hoş izlenimler bırakmışız."

DOKTORDAN EMİN DEĞİLSENİZ YEMEYİN UYARISI
Talipoğlu ve ekibinin doktoru Nefroloji Uzmanı Dr. Mehmet Sert, iki gün daha hastaların kontrol altında tutulacaklarını söyledi. Mantar zehirlenmelerinde bulguların erken çıkmayabildiğini belirten Sert, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bağırsak sistemlerinde daha sonra sorun olabiliyor. Üç gün boyunca bir sıkıntı olmaması için kontrol altında tutuyoruz. Böbrek ve karaciğer fonksiyonlarını takip ediyoruz. İlk geldiğinizden itibaren yaşamsal boyutunuzda herhangi bir olumsuzluk olmadı. Gerekli tüm müdahaleler yapıldı. Biz uzmanlık alanımız gereği mantar zehirlenmelerini son aşamasındaki kısımlarını görürüz. Diyaliz gerektiği durumlarda devreye giriyoruz. Ama sizin için böyle bir durum olmaması sevindirici. Halkımız için de şunu söylemek lazım. Yüzde 100 emin olmadığınız bir şeyi tüketmemek lazım. Bir kısım basit olarak atlatır bir kısmı da uzun uğraşlardan sonra normale dönebiliyor. Benim tavsiyem en azından sertifikalı ürünleri tüketin."
(FK-HO-Y)

10.12.2012 14:21:53 TSI

Editör: Wan Haber