Geçen günlerde 10 bin TL değerinde biletini çaldıran Milli Piyango satıcısı Necla Şahin, hırsızın yakalanmasına yardımcı olana bin lira değerinde bilet hediye edeceğini açıkladı.
Konak'ta, 12 yıldır seyyar olarak Milli Piyango bileti satan iki çocuk annesi Necla Şahin, evini ipotek ettirerek satın aldığı biletleri çaldırdı. Şahin, seri numaraları belirlenen biletleri kimsenin almaması gerektiğini, biletlere ikramiye çıksa bile ikramiyenin ödenmeyeceğini söyledi.
Savcılığa gerekli davayı açtığını aktaran Şahin, "Bugüne kadar onlarca hırsızın yakalanmasına vesile oldum. Bu yıl onlara yenik düştüm. Hırsızı yakalayana 100 çeyrek bilet vereceğim" dedi.

10 BİN LİRALIK BİLET KAYIP
Çevresinden büyük destek gördüğünü belirten Necla Şahin, şunları söyledi: "Başıma gelenleri duyan herkes geldi umudunu kazanmak için bana destek oldu. Tek isteğim o hırsızın yakalanması. Hırsızın yakalanmasına katkı sağlayana 100 tane çeyrek bilet vereceğim"
Konak Meydanı'na yakın bir noktada çok merkezi bir yerde 12 yıldır bilet satıcılığı yapan Necla Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 10 bin lira değerindeki biletlerim öğleyin gelen bir grup tarafından çalındı. Grubun bir kısmı beni oyalarken diğerleri gizlice masanın çekmecesini açıp, tomar halinde duran biletleri çalmış. Polis çevredeki kamera kayıtlarını inceliyor. İnşallah bulunur yoksa bu kadar parayı ödeyemem"
Çalınan biletlerin seri numaralarının savcılığa bildirildiğini söyleyen Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Savcılık karar çıkardı. Bu biletleri satın almayın. Biletlere ikramiye çıksa da verilmeyecek. Bu sayıların bulunduğu biletleri gördüğünüzde polise bildirin"

ÜNİVERSİTE HAYALİM SUYA DÜŞTÜ
Evini geçirmek için gece gündüz demeden çalıştığını kaydeden Şahin, şöyle konuştu: "Biri üniversite diğeri ortaokula giden iki çocuğuma bakıyorum. Seyyar bayilik yaparak iki kızımı dershaneye yazdırdım. Bu yılda bu biletleri satarak dershane masrafını çıkaracaktım . Ama kısmet olmadı. Piyango bileti satan arkadaşlarımın çoğu emekli, engelli veya benim gibi bayanlardan oluşuyor. Sermayeleri bulunmayan, çok cüzi kar için kışın soğuğunda, yazın sıcağında çalışan piyangocuların kazançlarına bile göz dikenlerden korkulur."

ÜZÜLDÜK
Necla Şahin'in durumunun kendilerini üzdüğünü belirten İzmir Milli Piyango Satıcıları Odası Başkanı Paşa Çakmak, 'Piyango satıcılarımız güç ekonomik koşullar içinde mücadele ediyorlar. Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte her köşe başında gördüğümüz 'talih kuşu' satıcılarını ayrı bir heyecan sarar. 11 ay boyunca yeni yılın gelmesini bekleyen milli piyango satıcıları için yılbaşı çekilişi büyük önem taşır. Ne var ki, karşılaştıkları bin bir sorun içinde Necla Şahin'in başına gelenler ayrı bir talihsizlik. Üyemiz Necla Şahin'in yarasını sarmak için elimizden gelen desteği veriyoruz. Vatandaşlarımızı da korsan biletlere karşı duyarlı olmaya çağırıyorum' dedi.

NUMARALAR:
R Serisi 0669001 0669200, 1620101 1620300, 2501201 2501400, 3154301 3154500, 4303401 4303600 arasında toplam 1000 bilet çalındı.
(FS-HO-Y)

18.12.2012 15:55:12 TSI

Editör: Wan Haber