Afganistan'ın başkenti Kabil'de Taliban saldırıları devam ediyor. Bu sabah Taliban militanları Afganistan Meclis Binası yakınındaki polis merkezini hedef alan intihar saldırıları gerçekleştirdi. Saldırıda 4 polis ve 10'a yakın sivil yaralandı. Taliban ile emniyet güçlerinin şiddetli çatışma anı kaydedildi.
Kabil'de bu sabah meclis binası yakınındaki polis merkezinde gerçekleştirilen intihar saldırılarında 4 polis ve 10'a yakın sivil yaralandı. Bir militan intihar ederken diğerleri ile emniyet kuvvetleri arasında çatışma yaşandı. Saldırı sonrası çıkan şiddetli çatışmalar İHA kameramanı tarafından anlık kaydedildi. Çatışma esnasında ve sonrasında bölgede hareketlilik yaşandığı görüldü. Zorlu bir mücadeleden sonra polisin militanları bertaraf ettiği görüldü. Saldırıyı Taliban'ın üstlendiği belirtildi.
Meclis binası yakınındaki bu saldırının esas maksadının hükümetin diğer merkezlerini hedef almak olduğu tahmin ediliyor. Geçtiğimiz hafta bir gurup terörist Afgan Milli Güvenlik İdaresinin lideri Esadullah Halid'i hedef alan bir suikast teşebbüsünde bulunmuş, başarısız olan suikast teşebbüsünde iki polis hayatını kaybetmişti.
Afganistan'da son aylarda Taliban'ın hükümeti hedef alan saldırıları artmaya başladı. Yapılan yorumlara göre, ABD ve diğer yabancı ülke askerlerinin 2014'te ülkeden ayrılacak olmaları Taliban'ın ülkedeki varlığını hissettirmek ve 300 binden ziyade Afgan emniyet kuvvetinin gücünü imtihan ettiği ifade ediliyor.
(CTŞ-Ö-D)

21.01.2013 11:06:06 TSI

Editör: Wan Haber