Kağıthane-Talatpaşa Mahallesi ile Şişli-Kaptanpaşa Mahallesi arasında yaya ve araç erişimini sağlayan Eski Dereyolu (Talatpaşa) Köprüsü'nün yıkımına Aralık 2012 Cuma gecesi 00.00'da başlanıyor.
Yazılı açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kağıthane-Talatpaşa Mahallesi ile Şişli-Kaptanpaşa Mahallesi arasında yaya ve araç erişimini sağlayan Eski Dereyolu (Talatpaşa) Köprüsünün yıkım ile ilgili çalışmalara, 21 Aralık 2012 Cuma gecesi saat 00.00'da iskele kurularak başlanacağını açıkladı. Açıklamada, "Yıkım çalışmaları 22 Ocak 2013 tarihine kadar devam edecek.Trafiği etkilememesi için, çalışmalar gece 00.00 ile 06.00 saatleri arasında yapılacak, D-100 Karayolunun bu kesiminde araç geçişleri, gece şeritler daraltılarak ve kontrollü olarak verilecektir. Gündüz saatlerinde trafik, normal kendi güzergahında akacaktır. Çalışmalar sırasında araçların Dereyolu (Talatpaşa) Köprüsüne alternatif olarak; D-100 Okmeydanı'ndaki Keskingil Caddesi Altgeçidini ve D-100 Çağlayan'daki Gürsel Mahallesi Altgeçidini kullanmaları gerekmektedir" denildi.
Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, PERPA binası önündeki, Dereyolu (Talatpaşa) Köprüsü'nün yıkılarak yeniden inşa edilmesi sırasında, Metrobüs istasyonlarına yaya erişimimin aksamaması için de, Kağıthane-Talatpaşa Mahallesi ile Şişli-Kaptanpaşa Mahallesi arasında geçici yaya üst geçidi inşa etti. Yaklaşık 1 ay sürecek olan eski araç üstgeçidinin yıkımını müteakip, hemen yeni köprünün yapımına başlanacak.
(ET-ÖK-Y)

18.12.2012 13:41:15 TSI

Editör: Wan Haber