Kayseri Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir, Talasemi ve Lösemililer için düzenledikleri tiyatro oyununa destek için çağrıda bulundu.
Kayseri halkının bu tür tiyatro oyunlarına ilgisiz kaldığını belirten Başdemir, "Bu güne kadar Kayseri'ye gelen tiyatrocular konuyla ilgili sıkıntılar yaşıyor. Birçok ili gezdiklerini ama Kayseri'de istedikleri kapasiteyi bulamadıklarını dile getiriyorlar. Bu bakımdan biz artık Kayseri'de tiyatroyla ilgilenildiğini, tiyatronun sevildiğini göstermek istiyoruz. O amaçla 20 Ocak'ta sergilenecek olan 'Benimle Delirir Misin' adlı komedi oyununa tüm Kayseri halkını bekliyoruz" dedi.
Bu tiyatronun birçok amacı olduğunu belirten Başdemir, "Birincisi, Talasemi ve Lösemi hastalığıyla ilgili yapılacak sunumlarla izleyicilere bu hastalığı anlatmış olacağız. İkincisi, satılan davetiyelerle gelir sağlamış olacağız, bu gelirle de üç yıldır devam eden eğitim konferanslarımızın devamını sağlayacağız. Bu konferanslarla ne Milli Eğitimden ne de valilikten herhangi bir ücret almıyoruz. Bizim tek beklentimiz yaptığımız etkinlikler" ifadelerini kullandı.
Başdemir, "Kayseri, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen riskli bölgelerden. Biz elimizden geldiği kadar hastalığın mücadelesini vermeye çalışıyoruz. Kayseri'deki tüm vatandaşlarımızın bu savaşa katılmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Mehtap Bayri ve Necmi Yapıcı'nın oyunculuğunu, İstanbul Meydan Sahnesinden Faruk Sofuoğlunun yapımcılığı üstlendiği komedi oyunu 20 Ocak'ta İl Özel İdare'de sercisiyle buluşacak.
(ŞK-ZB-Y)

12.01.2013 13:52:24 TSI

Editör: Wan Haber